Átadták Zetelakán a tófalvi hidat

( Szavazat)39 megjelenítés
A tófalvi híd avatására gyűltek össze a zetelakiak október 26-án, pénteken. A régóta várt beruházás összértéke közel 800 ezer lej, amelynek nagyobb részét a helyi önkormányzat költségvetéséből finanszírozták, de kormányzati és megyei tanácsi forrást is igénybe vettek – mindezt erős RMDSZ-es hátszéllel. A betonhíd, amelynek megépítésére és átadására hat esztendőt kellett várni, Tófalva mintegy nyolcszáz lakójának biztosít kapcsolatot a világ többi részével. 
 Az ünnepi eseményre szép számban gyűltek össze az érdeklődők. Beszédet mondott Nagy Attila polgármester, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Antal István parlamenti képviselő és Verestóy Attila szenátor; a megyei tanács részéről jelen volt még Biró Barna-Botond, Pálffy Domokos és Sándor Barna megyei tanácsos is. Borboly Csaba beszédében a helyhatósági választásokon történt váltás fontosságáról beszélt, hiszen mint mondta, az elmúlt négy évben kevés dolog valósult meg Zetelakán, a község nagyon le volt maradva. Egy helybéli korábbi felvetésére, miszerint jó lett volna egyúttal a tófalvi aszfaltutat is felavatni, a tanácselnök azt mondta, hogy összefogással ezt is megvalósítják.
Nagy Attila, Zetelaka nyáron megválasztott polgármestere beszédében köszönetet mondott Antal Istvánnak, Verestóy Attilának és Borboly Csabának, hiszen segítségükkel a többségében RMDSZ-es tanácsosokból álló helyi önkormányzattal meg tudta valósítani azt, ami korábban csak kampányígéretek szintjén szerepelt.
A beszédek végén Incze Benjámin katolikus esperes áldotta meg az új létesítményt, majd a helyi origamikör tagjai papírhajókat úsztattak a Küküllőn.
A híd megépítése után a tófalvi út aszfaltozása következhet, amelynek terveiről nemrég egyeztetett Borboly Csaba Nagy Attila polgármesterrel, amint arról október 16-i közleményünkben beszámoltunk. Az útszakasz gyakran okoz gondot az ott lakóknak, mert sáros-esős időben nehezen járható, ezért három és fél kilométert aszfaltoznának le az elkövetkező két-három évben. A megyei tanács a költségek felét vállalná, a másik felére pedig a helyi önkormányzat kutatná fel a forrásokat. A megbeszélésen szóba került járda építése is a községen áthaladó 138-as megyei út (Fenyéd–Gyergyótekerőpatak) mintegy hatszáz méteres, a gyalogosok számára egyik legveszélyesebb szakaszán, ami fontos a zetelakiak biztonsága szempontjából. Borboly Csaba és Nagy Attila abban állapodott meg, hogy már jövőre elindítják a munkálatokhoz szükséges előkészítő procedúrát.
 
Csíkszereda, 2012. október 28.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774