Átadták a sikaszói villanyhálózatot

( Szavazat)47 megjelenítés

A szavazást megelőzően a villanyhálózat technikai  összetevőit és a telepítés során felmerült problémákat Orbán Béla, a megyei tanács beruházási igazgatója ismertette. A villanyhálózatot átadó és elfogadó határozatok meghozatala után Borboly Csaba elmondta:

 

– Sajnos a település 13 százaléka még így is villany nélkül marad, és jogos az érintettek igénye, hogy hozzájuk is elérjen a vezeték. Ha 2013-ig önerőből nem tudják megoldani, akkor újra megpróbálunk lehetőségeinkhez mérten segíteni. Az a célunk, hogy minden kistelepülésnek legalább a központjába elérjen az elektromos áram. De bízom benne, hogy a mostani beruházás nagyban növeli majd Sikaszó turisztikai-gazdasági vonzerejét, és az itt lakók mindennapi életét is megkönnyíti. Remélhetőleg év végéig a sikaszói házak nagy részében ég majd a villany.

A tanácsülésen döntés született arról is, hogy Hargita Megye Tanácsa 2 000 000 lejjel járul hozzá a Borvizek útja nevű projekt önrészéhez, valamint 150 000 lejt szán a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyószászati részlege felszerelésének korszerűsítésére. Borboly Csaba elmondta, hogy Hargita Megye Tanácsa számára fontos az EU-s forrásból megpályázott Borvizek útja projekt, amelynek révén hat Hargita megyei településen történtek fejlesztések.

– Szeretnénk, ha csökkenne az érintett települések terhe, ezért a megyei tanács a saját költségvetéséből újabb összeggel járult hozzá önrészükhöz, az eddigi saját és a központi költségvetésből leosztott pénzek mellett. Így ezeknek a községeknek és kisvárosoknak jelentős anyagi segítséget nyújtunk – magyarázta a tanácselnök. – Ez a mintegy félmillió euró értékű támogatás fontos, mert a projektre szánt helyi pénzt egyéb, a település fejlődése szempontjából fontos feladatokra lehet összpontosítani. Az összeg kiutalása az RMDSZ kormányzati részvételének köszönhetően vált lehetővé, valamint Elena Udrea miniszter asszony segítségének.

A megyei kórház szülészet-nőgyógyászati részlegének felújítására elkülönített összeg kapcsán Borboly Csaba kijelentette: nemcsak az épület felújítására törekszik a megyei tanács, hanem arra is, hogy minél jobb körülmények legyenek a szülészeten, minél modernebb felszereltséggel.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774