Átadták a homoródszentmártoni szennyvízcsatorna-rendszert és a derítőállomást

( Szavazat)42 megjelenítés
Ünnepélyesen átadták a szennyvízcsatorna-hálózatot és a derítőállomást december 3-án, hétfőn a Homoródszentmárton községhez tartozó Városfalván Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, Antal István képviselő, Birtalan József megyeitanács-alelnök, Simó Sándor unitárius esperes, valamint nagyszámú érdeklődő jelenlétében.  
 A beruházást a 7/2006-os kormányhatározattal indított programból finanszírozták, a megyei tanács és az RMDSZ támogatásával. A szennyvízcsatorna-hálózat öt falut összekötő gerincvezetéke készült el mintegy 12-13 kilométer hosszúságban. Kerekes Péter Tivadar, a község polgármestere köszöntőbeszédében kiemelte, hogy ez idáig ez volt a község legnagyobb beruházása: értéke egymillió euró, a község öt faluját érinti, a derítőállomás kapacitása pedig akkora, hogy a későbbiekben a község összes faluja rá tud csatlakozni. A polgármester hozzátette: ez és sok más beruházás (iskolák, óvodák, művelődési házak, községi utak) nem valósulhatott volna meg Hargita Megye Tanácsa támogatása, illetve az erős kormányzati-parlamenti érdekképviselet nélkül, amely kilobbizta, hogy nyerjenek a pályázatok.
Borboly Csaba tanácselnök elmondta, hogy idén ez már a harmadik beruházás, amelyet átadnak Városfalván.
– Az elért eredmények nagyon jó csapatmunkáról tanúskodnak, amelyből mindenki kivette a részét. Sem Bukarest, sem Brüsszel nem jött ide, hogy nekünk dolgozzon, hanem tette ezt a közbirtokosság, a polgármesteri hivatal, a helyi és megyei tanácsosok, a megyei tanács, parlamenti képviselőink és kormánytagjaink – sorolta Borboly Csaba, aki annak a meggyőződésének adott hangot, hogy ezt a csapatmunkát folytatni kell, hiszen tennivaló akad bőven. Hangsúlyozta: – Ahhoz viszont, hogy ez sikerüljön, vasárnap magas részvételi arányt kell elérnünk a választásokon.
Antal István képviselő beszédében kitért arra, hogy mennyire fontos Székelyföld jó eredménye a választásokon, mert a megmaradt szavazatokat a szórványban levők kapják, és ennek érdekében a lehető legnagyobb mozgósítás kell hogy legyen. Verestóy Attila szenátor utalt arra, hogy az autonómiát építeni kell, amihez alap szükséges, nem szlogenek, és ezt az alapot az RMDSZ a 23 év alatt megteremtette.
Simó Sándor unitárius esperes köszönetet mondott a politikusoknak munkájukért. Külön kiemelte a Hargita Megye Tanácsa és a székelyudvarhelyi esperesi hivatalhoz tartozó unitárius egyházközségek közti nagyon jó kapcsolatot.
– Azért dolgozunk, hogy jövendőt mutassunk azoknak a fiataloknak, akik esetleg el akarnak menni, vagy azoknak, akik elmentek, de hazajönnének egy szebb jövő reményében. Ha összhang van, akkor lehet építeni, és most az a legfontosabb, hogy ezt az összhangot megteremtsük – mondta az esperes.
 
Székelyudvarhely, 2012. december 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774