Aszfaltúton a világörökség részéhez

( Szavazat)34 megjelenítés
Elkezdődött az aszfaltozás a DJ 133-as számú megyei úton november 2-án. Az ünnepélyes munkálatindításon részt vett Zoltáni Csaba, Derzs község polgármestere, Nemes Anna Borbála alpolgármester, Újvárosi Katalin lelkész, Kelemen Csongor, Hargita Megye Tanácsa útügyi igazgatóságának osztályvezetője, valamint számos helybéli érdeklődő. Az ünnepség a polgármester köszöntőjével kezdődött, aki megköszönte Hargita Megye Tanácsának, hogy a mostani gazdasági válság ellenére is meghallgatta és teljesítette kérésüket.
 
 
– Az aszfalt nemcsak az itt élők számára fontos, hiszen többször megtörtént, hogy a külföldi turisták szerették volna meglátogatni az 1999-ben a Világörökség részévé nyílvánított vártemplomot, de a község határában, ahol elfogyott az aszfalt, egyszerűen megfordultak és elmentek – mondta a polgármester.
 
Kelemen Csongor osztályvezető Borboly Csaba megyeitanács-elnök szavait tolmácsolva elmondta, hogy tavaly sikerült elérniük az aszfalttal Derzs község határáig, most pedig a határtól egészen a templomig van lehetőségük aszfaltozni.
 
– Nem állunk meg itt. Jövőre, a megyei tanács közbenjárására, valamint az RMDSZ kormányzati képviseletének segítségével a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztési Alap révén aszfalt fog húzódni egészen Maros megye határáig. A mostani aszfaltozásnak már a tavasszal meg kellett volna valósulnia, ugyanis ez a tétel már akkor szerepelt a megyei tanács költségvetésében, de sajnos óvás óvást ért a közbeszerzés során, ami ez ideig késleltette a kezdést – mondta az osztályvezető.
 
Az ünnepi beszédek sorát Újvárosi Katalin unitárius lelkész áldása zárta.
 
– 2011-ben hatezer látogatója volt a vártemplomnak, de meggyőződésem, hogy az aszfaltnak köszönhetően ezek száma évről évre nőni fog – mondta a lelkész.
 
A Székelyderzs Kányád felőli bejáratától Székelymuzsna irányában haladó 800 méteres szakasz felújítási munkálatainak értéke 486 700 lej. Kövezéssel, illetve egy ballasztréteg és két aszfaltréteg (alap- és koptatóréteg) leterítésével fogják megerősíteni az útrendszert.
 
Csíkszereda, 2011. november 2.
 
 
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774