Aszfaltszőnyeg borítja a Székelyderzsen áthaladó utat

( Szavazat)31 megjelenítés
Őszinte öröm tükröződött a székelyderzsiek arcán, amikor a települést átszelő 133-as számú megyei út aszfaltozási munkálatainak átadására gyűltek össze november 2-án.
– Negyven évet kellett várni, reméljük, hogy ennyi ideig fog tartani az út – mondták nevetgélve a helyiek. 
 Az átadáson részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Zoltáni Csaba polgármester, Tóásó László megyei tanácsos és Demeter Sándor Lóránt székelyderzsi unitárius lelkész. A polgármester elmondása szerint már 1968-ban megígérte egy helyi vezető az illető útszakasz leaszfaltozását, azóta sok idő eltelt, és most végre járhatnak rajta, éppen ezért köszönetét fejezte ki a megyei tanácsnak a beruházás elvégzéséért. Elmondta, egy ideig reményük volt arra, hogy a kormány megvalósítja mindezt, az idő azonban bebizonyította, hogy nem számíthatnak erre a segítségre, éppen ezért a megyei tanács önerőből kellett hogy elvégezze a munkálatokat.
Borboly Csaba örömét fejezte ki, hogy ezután nem sáros úton kell közlekedni a településen.
– Székelyderzsen hatalmas értékek vannak, nemcsak a műemlék templom, hiszen a mezőgazdasági területek, az erdők gazdagsága megélhetést biztosít az itt élőknek, ezért örülök, hogy aszfaltúton közelíthető meg a település, nem zsákutca többé. Eddigi eredményeinket nem érhettük volna el az RMDSZ Bukarestben dolgozó munkatársainak támogatása nélkül, amire a jövőben is számítunk, hiszen folytatni szeretnénk a munkálatokat a szederjesi eltérőig, így összeköthető lesz a település az országúttal, ami még előnyösebb lehet az itt élők számára. Ezt azonban csak jelentős választási részvétellel tudjuk megtenni december 9-én – fejtette ki a tanácselnök.
Demeter Sándor Lóránt unitárius lelkész áldását adta a leaszfaltozott útszakaszra, és elmondta, nagyon örül, amiért folytatni tudták az aszfaltozást, hiszen az a mondás járta a településen, hogy „fele város, fele sáros”. Most a település sáros részét is sikerült leaszfaltozni, ami által „kiegyenlítődik” a falu két része.
Az útátadásból a helyi gyerekek is kivették részüket: az ünnepség végén az aszfaltra rajzoltak.
 
Csíkszereda, 2012. november 2.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774