Árvízkárok helyreállítása Hargita Megye Tanácsának támogatásával

( Szavazat)54 megjelenítés

„Hargita Megye Tanácsának elsődleges célja a lakosság támogatása, különösen a kritikus helyzetekben. Éppen ezért az árvizek okozta károk felmérése és helyreállítása jelenleg a fő prioritás az önkormányzat tevékenységében, szakembereink napi szinten jelen vannak a helyszínen a károk felmérése és helyreállítása érdekében, valamint azonnali pénzeket utaltunk ki a sürgősségi alapból az árvíz sújtotta települések számára” – fogalmazott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A Csík környéki árvizek után a Homoródmentét is súlyos áradások sújtották, aminek következtében Hargita Megye Tanácsa tizenötezer lejt utalt ki Siménfalva, tízezer lejt Etéd, valamint ötezer lejes gyorssegélyt Újszékely községek számára.

Siménfalva községben az áradások következtében Bencédben a Malom és Csere utcák járhatóságát kell helyreállítani, Székelyszentmihályon a súlyosan rongálódott Erdő utcát javítják, és támfalat építenek a 41-es községi út megerősítésére. Kobátfalván új híd építésére van szükség, valamint az utak járhatóságát állítják helyre, emelett további útjavításokra, patakszabályozásokra van szükség Rugonfalván, Kiskedén, Nagykedén, Tordátfalván és Tarcsafalván is.

Súlyos károk keletkeztek Etéd község területén is, ahol az áradások következtében számos megyei és községi út súlyosan rongálódott, hídakat és padlókat rongált meg vagy sodort el teljesen az ár, e költségek fedezésére utalta ki a megyei önkormányzat a tízezer lejes sürgősségi segélyt. 

Újszékely községben az Alsóboldogfalván történt áradások következtében számos pincét árasztott el a víz, kutak váltak ihatatlanná, és a sáncok tisztítására van szükség, valamint utak kövezésére és a patakmeder szabályozására is utalt ki forrásokat Hargita Megye Tanácsa.  Székelyszenterzsébeten a községi utak javítását, és a sáncok tisztítását támogatja  a megyei önkormányzat.

A közeljövőben a Felsőboldogfalván és Homoródszentmártonon történt árvízkárok helyreállítására is források kiutalását tervezi Hargita Megye Tanácsa.   

Csíkszereda, 2010. augusztus 12.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774