Angyaljárás a Generáció Klubban

( Szavazat)35 megjelenítés
Kézműves-foglalkozásokhoz szükséges alapanyagokat, valamint a kórus fellépéseihez szükséges egységes öltözetet ajándékozott Hargita Megye Tanácsa a csíkszeredai Generáció Klubnak. A rendezvényen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint a Vöröskereszt vezetőtanácsának tagjai. Zsigmond Éva, a Hargita Megyei Vöröskereszt igazgatója elmondta, 2007 tavaszán azért hozták létre a klubot, mert szerettek volna egy olyan helyet biztosítani idős embereknek, ahova az unokáikat is elhozhatják, és együtt vehetnek részt a programokon. Fiatal önkéntesek segítségével sikerült felújítaniuk a csíkszeredai Petőfi Sándor utca 3. szám alatt található székhelyüket, és lassan három éve már, hogy folyamatosan zajlik az élet a nyugdíjasklubban.
 
 
Az idős személyek a Vöröskereszt munkáját is segítik, az elzárt településeken egyedül élő személyek karácsonyi ebédjének elkészítésétől a farsangi hagyományok felelevenítéséig mindenben aktívan részt vesznek.
 
A klub tagjai heti rendszerességgel találkoznak, és keresztrejtvényfejtéssel, goblenezéssel, kézműves-foglalkozásokkal, valamint csapatépítő tréningeken való részvétellel teszik színesebbé mindennapjaikat.
Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, a megyei önkormányzat feladatának tekinti az alulról építkező kis közösségeket, alkotó civil kezdeményezések felkarolását és támogatását. A Generáció Klub létrejötte és tevékenysége mintaértékű, közösséget teremtett, ahol az unokák olyan dolgokat tanulhatnak meg a nagyszülőktől, amiket sehol és senki mástól, példát láthatnak viselkedésformákból és konfliktuskezelésből egyaránt, aminek nagy hasznát veszik majd életük során.
 
Csíkszereda, 2009. december 29.
 
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774