Állandó orvosi ügyeleti központ nyílt Parajdon

( Szavazat)65 megjelenítés
Nyolc települést és mintegy 400 ezer turistát szolgál majd ki évente a Hargita megyében egyedülálló intézmény.
 
 
A megyében elsőként Parajdon létesült állandó orvosi ügyeleti központ, amely hét családorvos és hét asszisztens munkáját igényli, és hétvégéken, ünnepnapokon is nyitva tart. A január 10-i átadáson jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bokor Sándor, Parajd polgármestere, Duda Tihamér, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója, Bokor Márton, a megyei közegészségügyi hatóság aligazgatója, valamint az ott dolgozó családorvosok és helyi lakosok. A polgármester beszédében megköszönte a jelen lévő megyei intézményvezetők támogatását, és elmondta, hogy az orvosok bérezését az Egészségügyi Minisztérium fedezi a biztosító pénztáron keresztül, a helyiséget és kialakításának-fenntartásának költségeit pedig a helyi önkormányzat biztosítja.
Borboly Csaba gratulált a helyi családorvosoknak, mert mint mondta, úttörő tevékenységet végeznek, hiszen ők az elsők, akik ezt az állandó ügyeletet vállalják, és példát mutatnak az intézményekkel való összefogással. A tanácselnök sikeres és eredményes munkát kívánt, és elmondta, hogy az orvosok gondjaikkal továbbra is a a megyei tanácshoz fordulhatnak, amely lehetőségei függvényében ezentúl is támogatni fogja az újonnan létrejött intézményt.
A megyei biztosító pénztár elnöke elmondta, hogy biztosítják a pénzügyi és jogi hátteret a parajdi új intézmény működéséhez, amely nyolc települést és mintegy 400 ezer turistát szolgál majd ki évente. Kiemelte: nagyon hasznos, ha ezek a létesítmények a megyei, illetve a helyi tanácsok hatáskörébe tartoznak, példaként említette, hogy néhány kórház, amióta a megyei tanács hatáskörébe került, sokkal többet fejlődött, mint azelőtt húsz év alatt.
A megyei közegészségügyi hatóság aligazgatója elmondta, manapság a vidékfejlesztés elképzelhetetlen egészségügyi fejlesztés nélkül. Gratulált a példaértékű összefogásért, és biztosította a jelenlévőket az általa képviselt intézmény további támogatásáról.
 
Parajd, 2012. január 10.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774