Ajándékot kapott Dánfalva

( Szavazat)68 megjelenítés

Felújított orvosi rendelőkkel és a napköziotthon központi fűtésrendszerével gazdagodott a dánfalvi közösség

Ünnepelt Csíkdánfalva lakossága november 19-én, ugyanis két kiemelkedően fontos beruházást vehettek használatba: a teljesen felújított orvosi rendelőket és a Bóbita Napköziotthon központi fűtésrendszerét.

 

Az átadáson részt vett a beruházásokat jelentős mértékben támogató Hargita Megye Tanácsa képviseletében Borboly Csaba elnök és Szentes Antal megyei tanácsos, Süket Jenő, Csíkdánfalva polgármestere, Gyerkó László szenátor és nem utolsósorban a beruházás kedvezményezettjei: a praktizáló orvosok, a napköziotthon igazgatója és a lakosság is nagyszámban összegyűlt, hogy megszemlélje és használatba vegye a települést szolgáló beruházásokat.

Borboly Csaba elmondta, az egészségügy és az oktatás két olyan területe egy közösség életének, amelynek kiemelkedő fontossága elvitathatatlan, ezért a megyei tanács prioritásként kezeli e területek fejlesztésére benyújtott terveket. A tanácselnök örömét fejezte ki, hogy Dánfalván megfelelő partnereket talált e tervek megvalósításához. „Minden településnek jól felszerelt rendelőre és oktatási intézményekre van szüksége. Az oktatási intézmények vezetői, az orvosok és a helyi közigazgatási vezetők pedig együtt kell, hogy dolgozzanak közösségük érdekében, hiszen a jó együttműködésük nyertese a teljes közösség” – hangsúlyozta Borboly.

Süket Jenő vázolta a beruházások jelentőségét, lépéseit, és megköszönte a támogatást, hiszen – mint elmondta – ajándékot kapott most a község. Szerinte a teljesen felújított orvosi rendelők és a napköziotthon központi fűtésrendszere egy-egy ajándék a község lakói számára. 

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774