A tudatosság társadalma az informatika korában

( Szavazat)46 megjelenítés

A fenti címmel kezdődött el augusztus 23-án a már 12 éve hagyományosan Tusnádfürdőn megrendezett közgazdasági tábor.

Bár a válság erősen rányomta bélyegét a táborra, hiszen az eddigi főszervező, a bukaresti ASE közgazdasági egyetem idén anyagi okokból nem tudta vállalni a rendezést, idén is megtartják a már 12 éve megrendezett közgazdasági nyári egyetemet, tudtuk meg Bréda Lukácstól, a Pro Oeconomica Alapítvány elnökétől. Külön érvágás volt az idei rendezvényen, hogy a mintegy 60 fős moldovai köztársasági küldöttség nem kapta meg a beutazási vízumot Romániába, holott ők voltak a témagazdák, és jelentős számú előadó az ők küldöttségükből került volna ki.

„Ezért improvizálnunk kellett, így kapott helyet a programban az az elképzelés, hogy a tábor egyik napján a részt vevő hallgatók tartanak előadásokat, és a tanárok kérdeznek” – mondta a tusnádfürdői üzletember, aki szerint a nehézségek ellenére nem szabad abbahagyni a tábor szervezését, mivel a válság is pont olyan gazdasági jelenség, mint a többi, éppen ezért nem ok a megtorpanásra.

A megnyitón Hargita Megye Tanácsát mint a tábor egyik támogatóját Cristinel Glodeanu megyei tanácsos képviselte, aki előadóként is részt vesz a táborban. A megyei tanácsos szerint a tusnádfürdői tábor olyan informális környezetet biztosít az egyetemi hallgatók számára, ahol aktuális témákat tárgyalnak meg, és olyan kérdéseket tesznek fel, amelyet máskor nem mernek, másrészt pedig jó anyagi és időbefektetést jelent, hiszen a fiatalságra kell elsősorban időt fordítani, és a nevelésükbe befektetni.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774