A természetvédelmi területeket népszerűsítik Hargita megyében

( Szavazat)26 megjelenítés
Érintőképernyős információs pultot helyeztek el a csíkszeredai megyeháza földszintjén az elmúlt napokban, amely Hargita megye természetvédelmi területeiről tájékoztatja az érdeklődőket. A látványosságokat részletes háromnyelvű katalógusban, szórólapon, banneren, valamint térképeken, fényképekkel, kisfilmekben és egyéb tájékoztató anyagokban jelenítik meg. 
 Az információs pultot az ECOURI ÎN TURISM – Visszhangok a turizmusban: egyensúly és megőrzés a védett területek egyediségének megőrzéséért és a turizmusba való beépüléséért című, európai uniós finanszírozású projekt keretében helyezte el Hargita Megye Tanácsa. A projekt célja a Hargita megyei turizmus fejlesztése ökoturisztikai útvonalak népszerűsítésével a különböző célcsoportok körében, valamint a térségbe látogató turisták számának növelése gazdag kínálattal, ami a hagyományok és a helyi kultúra megismerését is elősegíti. További cél, hogy tovább tartson az idegenforgalmi főszezon a térségben, több időt tartózkodjanak itt a turisták, a látogatók idevonzásával nőjön a helyi gazdasági szereplők jövedelme, szélesedjen a megyei turisztikai termékskála, valamint javuljon a turisztikai kínálat minősége.
Természetvédelmi terület a parajdi Sóhát, a csíkszentkirályi Bányapatakfeje, a galambfalvi Ráktava, a korondi Csigadomb, a fiatfalvi iszapvulkán, a Súgó-barlang, a Békás-szoros–Nagyhagymás Nemzeti Park, a csíkszentkirályi Lucs-tőzegláp, a vaslábi Fenék-rétláp, a kászonaltízi Kicsi Romlásmező-tőzegláp, a lövétei Nárciszrét, a borzonti Nyíres, a tölgyesi Vereskő, a remetei Nagyrét-láp, az újtusnádi Középpatak-láp, a csíkverebesi Benes-rétláp, a bélbori Dobreanu patak lápja, a csíkszentimrei Büdösfürdő, az újtusnádi Nádasfürdő, a kirulyfürdői Hargita-liget, a csíkszentkirályi Borsáros-láp, a borszéki Kerekszék, a Jézer-tó–Kelemen-havas Nemzeti Park, a borszéki botanikai rezervátum, a tusnádfürdői Sólyomkő, a homoródalmási Vargyas-
szurdok és barlangok, a Szent Anna-tó, a Mohos-tőzegláp, a farkaslaki Firtosdombja, a homoródszentpáli madárpihenő, a tusnádi Nyírkert-láp, a maroshévízi termálvízesés, a tusnádi Csemő-láp, a csíkdánfalvi Ördög-tó és a zsögödi Csihányos. Ezek közül a Nádasfürdő, a Benes-rétláp, a Csemő-láp, a Nyírkert-láp és a Borsáros láp alkotják az Alcsíki Natura 2000-es természetvédelmi övezetet.
A projekt összköltségvetése 782 278,31 lej, amelyből az önrész 37 905,79 lej, azaz 3%. A program további tevékenységei közé tartozik a nyomtatott, illetve elektronikus reklámanyagok készítése és szórása országos, valamint regionális vásárokon, információs és útmutató táblák elhelyezése, weboldalfejlesztés és -frissítés. A projektről bővebb információt találnak a http://www.greenharghita.ro oldalon.
 
Csíkszereda, 2013. július 8.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774