A Szentegyházi Vigyorgók voltak a legjobbak Csíkajnádon

( Szavazat)57 megjelenítés

Kilencedik alkalommal szerveztek Amatőr Színjátszó Találkozót Csíkajnádon november 14-én, vasárnap. A rendezvényen meghívottként felléptek a csíkajnádi általános iskolások, valamint a csíkszentmiklósi Fiatal Házasok Tánccsoportja.

 

A csíkajnádi Szent István Szervezet és a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület hagyományos rendezvényén fellépett a Szentegyházi Vigyorgók, amely Szőke Szakáll A vonósnégyes című vidám jelenetét mutatták be, majd a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskola amatőr színjátszó csoportja következett a Csongor és Tündéből választott jelenettel. A csíkmindszenti amatőr színjátszó csoport Tóth Miklós Kutyaszorító című darabjának II. felvonásával lépett színpadra. A felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskola VI. osztályos diákjai Ludas Matyi-feldolgozást mutattak be. A legtávolabbról Bibarcfalváról (Kovászna megye) érkezett a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület, amely a Garantált népi, illetve a Hajnal című rövid, vidám jelenettel szórakoztatta a közönséget.

Utolsó versenyzőként a csíkajnádi csoport a Táncos Feri fogsága című darabot mutatta be, majd következett a zsögödi Harom néptánccsoport Madéfalvi veszedelem című műsora. A zsűri (Fülöp Gyuszi humorista, Bogos Róbert tanár, Kovács István tanító) döntése szerint szoros versenyben előzte meg a Szentegyházi Vigyorgók a csíkmindszenti csoportot. A közönségdíjat a szépvíziek kapták, a zsűri különdíját a felsőboldogfalvi iskolások vehették át. A szervezők az előző évekhez hasonlóan mindenkit díjaztak. A rendezvény Fülöp Gyuszi humorestjével zárult.

A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatta, a megyei tanács képviseletében Rácz Árpád megyei tanácsos volt jelen.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774