A székelység története megvásárolható Hargita Megye Tanácsa területi irodáiban

( Szavazat)45 megjelenítés
Az ősszel megjelent, székelyföldi történészek által írt, Hargita és Kovászna megye tanácsa által kiadott, illusztrációban gazdag kötetet, A székelység történetét nemcsak tankönyvnek szánták, hanem általa a felnőttek is kiegészíthetik ismereteiket. A prioritás az volt, hogy a kiadvány elsősorban eljusson a Hargita, Kovászna és Maros megyei VI. és VII. osztályos diákokhoz. Az elmúlt időszakban a könyvet számos székelyföldi helyszínen bemutatták, ahol az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megvásárolják a kiadványt. 
 A székelyföldi megyei tanácsok által kezdeményezett és támogatott hiánypótló kiadvány iránt óriási érdeklődés mutatkozott nemcsak az iskolások körében, hanem a felnőttek részéről is. Az elmúlt napokban Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyéért Egyesület, valamint a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont felhívással fordult a könyvkereskedőkhöz, illetve könyvek értékesítésével foglalkozó más jogi személyekhez annak érdekében, hogy A székelység története mihamarabb a könyvesüzletek polcaira kerülhessen példányonként 23 lejes eladási áron.
A hatalmas szellemi munka terméke közkincs, melyet – mint közös értéket – nem haszonért, nem többletjövedelemért, hanem csupán önköltségi áron kívánnak az olvasók számára elérhetővé tenni. Azért, hogy a könyv minél több emberhez eljuthasson, Hargita Megye Tanácsa felajánlotta támogatását, így az érdeklődők november 28-tól a kötetet megvásárolhatják a csíkszeredai megyeházán és a területi irodákban, 23 lejes áron.
Hargita Megye Tanácsa négy területi irodájának elérhetősége:
Székelyudvarhelyi területi iroda (1918. december 1. utca 9. szám, II. emelet)
Székelykeresztúri területi iroda (Szabadság tér 55. szám, II. emelet)
Gyergyószentmiklósi területi iroda (Szabadság tér 15. szám)
Maroshévízi területi iroda (Nicolae Bălcescu sugárút 14. szám, 214-es iroda)
 
Csíkszeredában a megyeháza Kossuth utca felőli bejáratánál, a portaszolgálattal szembeni irodában vásárolható meg a könyv (Szabadság tér 5. szám).
 
Csíkszereda, 2012. november 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774