A nyugdíjasok és mozgássérültek jogai sérültek

( Szavazat)39 megjelenítés
Az elmúlt két-három hónapban több kihágást jeleztek az érintettek a kedvezményes személyszállítási jegyek eladását és elszámolását illetően.
Az elmúlt időszakban Hargita Megye Tanácsa Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóságához több bejelentés érkezett, miszerint a megyei tanács ügykezelésébe tartozó távolsági buszjáratokon a működtető vállalatok autóbusz-vezetői nem fogadták el a nyugdíjasok számára kibocsátott kedvezményes jegyeket, továbbá névtelen bejelentés érkezett a Hargita Megyei Szociális és Gyerekvédelmi Vezérigazgatósághoz is hasonló visszaélésről.
 
A névtelen bejelentő szerint a mozgássérültek számára kibocsátott kedvezményes jegyek kitöltésekor néhány buszvezető arra vette rá a jegy tulajdonosát, hogy az utazás távolságának feltüntetésére szolgáló helyet hagyja kitöltetlenül, azzal a céllal, hogy utólag nagyobb távolságot írjanak be, ezzel növelve a jegy elszámolási értékét.
Hargita Megye Tanácsa kivizsgálást indított az ügyben, illetve Borboly Csaba tanácselnök felszólító levelet juttatott el a személyszállítási vállalatokhoz, felhívva figyelmüket a jelenségre. A levelek a kedvezményes jegyek kibocsátására és kitöltésére vonatkozó jogszabályok kivonatát is tartalmazzák.
Hargita Megye Tanácsa felhívja az érintett lakosok és utasok figyelmét, hogy a nyugdíjasok kedvezményes utazását szabályozó 2403/2004-es kormányhatározat értelmében a jegyek kiadásának megtagadása törvénybe ütközik. A mozgáskorlátozottak hasonló kedvezményeit a 2006-os 448-as számú, fogyatékkal élő személyek jogait védő törvény szabályozza.
Figyelmeztetésben részesítettek három autóbuszjáratot üzemeltető céget
Hargita Megye Tanácsa Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóságának munkatársai 2011 áprilisában 11 alkalommal vizsgálták szúrópróbaszerűen a megye területén tömegközlekedéssel foglalkozó cégek munkáját. Az ellenőrzések során három esetben találtak kisebb rendellenességeket: Gyergyószárhegyen, Borszéken és a Ditró–Tölgyes–Borszék-járat vonalán. Az igazgatóság munkatársai írásos figyelmeztetésben részesítették az érintett cégeket.
A megyei tanács felhívja az utasok figyelmét arra, hogy ha bármilyen hiányosságot, szabálysértést észlelnek a Hargita megyei helyközi buszjáratokon, megírhatják a megyei tanács illetékeseinek az info@hargitamegye.ro e-mail címre, vagy beküldhetik postán a következő címre: Hargita Megye Tanácsa – Közbeszerzési és Közszállítási Igazgatóság, Szabadság tér 5. szám, 531040 Csíkszereda.
Csíkszereda, 2011. május 9.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774