A neheze csak most jön

( Szavazat)20 megjelenítés

A Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rekuperációs és Rehabilitációs Központ bővítése és berendezése, a szükséges felszerelések biztosítása európai uniós pénzalapból témában tartott sajtótájékoztatót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Elekes Zoltán, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője és Colcier Ana, a projekt menedzsere május 26-án a csíkszeredai megyeházán.

 

A gyermekvédelmi vezérigazgatóság a 2007–2013-as Regionális Operatív Program 3. prioritási tengelyének keretében adta le pályázati javaslatait, amelyek pozitív elbírálásban részesültek.

– A gyergyótölgyesi rehabilitációs központ a szépvízi ápoló-gondozó otthonnal egy időben épült Phare-alapokból azzal a céllal, hogy szét tudjuk választani a szellemi és a fizikai fogyatékkal élő ellátottainkat. Az intézmény csak 33 személy befogadására alkalmas, és jelenleg is telt házzal működik, valamint több mint 15 elhelyezési igénylést tartunk számon. melyhez még hozzájön az intézeteinkből kikerülő, szellemi fogyatékkal élők elhelyezési problémája. Ezért láttuk szükségesnelk a központ bővítését – nyilatkozta Elekes Zoltán igazgató.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, örvendetes, hogy nyert a gyerekvedelmi igazgatóság pályázata, mert így a megye költségvetéséből csak egy kis részt kell hozzátennünk.

– Minden pályázati lehetőséget igyekszünk megragadni, mert így ki tudjuk egészíteni a megyei tanács szociális ellátásra előirányzott anyagi forrásait. A neheze csak most jön, ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a szolgáltatásukat ajánló cégek a gazdasági válság hatására mindent megtesznek majd, hogy megszerezzék a munkálatok kivitelezésének jogát és egymást túllicitálva nyomják lennebb és lennebb az árakat, ami a minőség rovására megy, és valószínűleg óvások is lesznek bőven a közbeszerzésnél – fejtette ki a tanácselnök.

A nyertes pályázat a Gyergyótölgyesi Neuropszichiátriai Rekuperációs és Rehabilitációs Központ padlásának manzárdosításával újabb 17 hely létrehozására nyújt lehetőséget (így 50 hely lesz a központban), valamint a tetőzet újraépítésére és a meglévő épületnél egy külső vaslépcső felszerelésére, amely tűz esetén menekülésre szolgál. Továbbá a központ bekerítésére, egy terasz építésére és a szobák berendezésének, felszerelésének a biztosítására, illetve olyan szükséges berendezések beszerzésére, amelyekkel a szociális szolgáltatások minőségének a növelése a cél.

A pályázat összértéke: 1 732 632,28 lej, amiből 1 327 038,58 lej támogatás és 72 582,42 lej önrész.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774