A megyei tanács támogatja a 4–7. ligában szereplő Hargita megyei csapatokat

( Szavazat)38 megjelenítés
Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke végezte el a kezdőrúgást a szombati Csíkszeredai VSK–Parajdi SE labdarúgó-mérkőzésen, a csíkszeredai pályán tartott sajtótájékoztatóját követően. A Hargita megyei bajnokság keretében megrendezett 4. ligás meccs előtt elhangzott: Hargita Megye Tanácsa a Sportklub Egyesületén keresztül támogatja a Labdarúgó Országos Bajnokság 4–7. osztályában szereplő Hargita megyei csapatokat a tavaszi fordulókban és a Románia Kupa hátralévő mérkőzésein.
Így a megyei tanács állja a főbírók díját (adóval és illetékekkel együtt), a csapatok önrésze pedig a segédbírók díja. Borboly Csaba elmondta, hogy a megyét járva nagyon szembetűnő volt, milyen sok helyen játszanak mérkőzéseket, még a legkisebb településeken is nagy az érdeklődés a foci iránt. Ekkor kezdtek el gondolkozni arról, hogyan lehetne támogatni ezeket a meccseket, hiszen nagyon sokszor pénzügyi akadályba ütközik a megszervezésük.
– Gondoltunk arra, hogy labdák, felszerelések vásárlását támogassuk, de a végkövetkeztetés az volt, hogy a bírói díjak megoldása a legproblémásabb a csapatoknál, hiszen bíró nélkül nincs meccs. Ezért döntöttünk a támogatás ilyen formája mellett, de nem állunk meg itt, továbbra is támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely hozzájárul a megye sportéletének fejlődéséhez – hangsúlyozta a tanácselnök.
Csúcs András, Hargita Megye Tanácsa Sportklub Egyesületének menedzsere elmondta, a program célja, mint ahogyan az Hargita Megye Sportstratégiájában is szerepel, támogatni az amatőr sportot, esélyegyenlőséget biztosítani a vidéki fiataloknak a sportolásra, hiszen a részt vevő csapatok nagy többsége vidéki, a 66 csapatból 57.
– Nagyon fontos, hogy a fiatalokat sportolásra ösztönözzük, egészséges életmódra neveljük. A sport hozzájárul a társadalmi összetartozás növeléséhez, erősíti az emberek közti barátságot. A szabadidősport segíti a lakosság egészségi állapotának megőrzését, hozzájárul a lakosság jó közérzetének a kialakításához, erősíti a megyei és helyi közösség kohézióját, és kiváló szórakozási lehetőséget biztosít – sorolta az indokokat a menedzser.
A programot a csapatokkal közösen bonyolítják le. Hargita Megye Tanácsának támogatása 44 223 lej, ez fedezi a megyei bajnokságban (4. liga) és a körzeti bajnokságban (5–7. liga) játszandó 376 mérkőzés főbírójának a díját, illetékekkel, ami összesen 39 232 lej. Ezenkívül a Románia Kupában a Hargita megyei csapatok még hátralévő 31 mérkőzésén szintén a főbírók díját állja a megyei tanács, összesen 4991 lej értékben.
A tájékoztatón részt vett még Kecseti Pál, a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület titkára, Deák Ferenc a megyei labdarúgóbírói testület képviseletében és Szondy Zoltán, a Csíkszeredai VSK szakosztályelnöke. Kecseti Pál és Deák Ferenc hangsúlyozták a támogatás fontosságát, hiszen a megyei tanács ezzel nagy terhet vett le a csapatok válláról.
 
Csíkszereda, 2012. március 24.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774