A megyei tanács iskolai asztalitenisz-programot indítana

( Szavazat)38 megjelenítés
A december eleji II. ISK-Góbé Kupa Nemzetközi Asztalitenisz Verseny programját ismertették a kedden reggel Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatón. Gönczi Dezső, a Merkúr székelyföldi üzletlánc marketingfelelőse a sajtótájékoztató elején elmondta, hogy fantáziát láttak az asztalitenisz-rendezvény támogatásában, hiszen a helyi gyerekeknek biztosít egészséges sporttevékenységet. Gönczi megköszönte a szervezőknek a sportág székelyudvarhelyi megerősítése érdekében kifejtett tevékenységüket. 
 A II. ISK-Góbé Kupa Nemzetközi Asztalitenisz Verseny programjáról György István, a székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub szakosztályvezetője beszélt. A december 2–3-án lezajló verseny nemzetközi jellegét a magyarországi és szerbiai fiatal asztaliteniszezők részvétele biztosítja, akik mellett több romániai országos korosztályos bajnok is részt vesz a székelyudvarhelyi megmérettetésen. A Sportklubtól mintegy 25 gyerek fog versenyezni a rangos eseményen, rajtuk kívül pedig még lesznek udvarhelyi versenyzők, a Fit.Feel SE színeiben.
A nemzetközi versenyre országos megfigyelők is ellátogatnak, a tervek szerint ugyanis jövő nyáron itt rendeznének egy felkészítőt a válogatottnak. A nemzetközi versenyt négy korosztályban szervezik meg: 1998–1999-ben, 2000–2001-ben, 2002–2003-ban és 2004. január 1. után született fiúk – és mind a négy korosztályban vannak helyi éremesélyesek. A verseny keretében december 2-án szervezik meg a selejtezőcsoportok, majd ezt követően a főtábla és a vigaszág mérkőzéseit, majd december 3-án lesznek a negyeddöntők, az elődöntők, valamint a döntő.
György István azt is elmondta, hogy a Fejér-ISK szerepel az országos bajnokságnak mind a férfi, mind a női másodosztályában. A Fejér-ISK jelenleg a férfi A Liga 2. csoportjában az ötödik helyen áll, a női A Ligában pedig a második helyen.
György István kifejezte örömét, hogy Hargita Megye Tanácsa a sporttevékenységeket támogató programjában hangsúlyosan támogatja a sportágat. Az udvarhelyi asztalitenisz több sikeres pályázat révén jelentős támogatásban részesült az idén is a megyei tanácstól. Ezek közül a leglényegesebb a sportfelszerelések vásárlására benyújtott pályázat, melyből ütőborítást, ütőfát és labdákat tudtak vásárolni. Jelentős problémát oldottak meg ezzel, hiszen az elmúlt években Székelyudvarhelyről elszármazott sportolók révén kiépített külföldi kapcsolataikon keresztül szerezték be ezeket, most ellenben sikerült felújítani a felszereléseket.
Az Iskolás Sportklub szakosztályvezetője a sajtótájékoztatón jelen levő Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek személyesen is megköszönte a támogatást. Hargita Megye Tanácsának elnöke felelevenítette, hogy gyermekkorában a gyergyócsomafalvi iskola udvarán levő beton pingpongasztal az egyik fő sportolási lehetőséget jelentette, kisiskoláskorukban mindig várták a szüneteket, hogy játszhassanak az asztalnál.
– Az asztaliteniszt különösen támogatandónak tartom – mondta el a megyei tanács elnöke –, hiszen elősegíti készségek kifejlődését, a csapatmunkát, az odafigyelést és koncentrálást. Ahogy Csíkszeredának a hoki, úgy Székelyudvarhelynek az asztalitenisz az egyik fő jellegzetes sportága. Fontosnak tartom az utánpótlásra való odafigyelés ösztönzését, és elképzelhetőnek tartok egy következő lépésben a polgármesterek és a tanfelügyelőség bevonásával egy kisebb iskolai beruházási programot, asztaliteniszezésre alkalmas felületek kialakítását megcélozva. Ezt a beruházási programot Hargita Megye Tanácsa napköziotthon-építési, ravatalozóépítési és templomfelújítási programjaihoz hasonlóan tudom elképzelni – mondta el Borboly Csaba.
A székelyudvarhelyi Fejér Sportklub pályázatot nyújtott be Hargita Megye Tanácsához feleszerelések vásárlására, és 20 ezer lej támogatást nyert. Egy másik pályázaton a megyei tanács 4000 lejjel támogatta a Fejér Sportklubot, a sportolók országos bajnokságokon, hazai és nemzetközi versenyeken való részvételének költségét. Emellett a Hargita Megyei Asztalitenisz Egyesület két pályázata is nyert összesen 16 ezer lejt.
 
Székelyudvarhely, 2012. november 27.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774