A megye északi településeinek polgármesterei találkoztak

( Szavazat)23 megjelenítés

A megye északi településeinek polgármestereivel találkozott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke április 28-án Balánbányán. A megbeszélés fő témája a megyei és országos költségvetés, az utak állapota, valamint a benyújtott és lebonyolítás alatt álló projektek voltak.

Mereş Mihai, Balánbánya polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a település legégetőbb problémáit, amelyek között az utak állapota, a bántalmazott személyek elhelyezőközpontja, valamint a Confidence központ működésének nehézségei szerepelnek. A központot a bántalmazott személyek ideiglenes elhelyezésének céljával hozták létre, azonban a működéshez  szükséges az illetékes önkormányzatok anyagi támogatása, vagyis az elképzelések szerint az elhelyezés költségeit a bántalmazott személy lakhelyének polgármesteri hivatala fedezné, ám kevés hivatal kötötte meg az erre vonatkozó szerződést.

Borboly Csaba ismertette a megyei önkormányzat közelmúltban elindított programjait, projektjeit, amelyeknél számítanak a polgármesteri hivatalok együttműködésére. Ilyen a hagyományos fürdők felújítására vonatkozó program, amelynek finanszírozására a szaktárca négymillió lejt utalt ki, amit a megyei önkormányzat a helyi tanácsok által benyújtott fejlesztési projektjei alapján oszt le. A megyei tanács elnöke ismertette továbbá a villamosítási, illetve az ivóvízhálózat kiépítésére vonatkozó programot, a közszállítási problémák megoldására vonatkozó terveket és a mezőgazdaság fejlesztésére érvényben lévő pályázati kiírásokat is.

Borboly Csaba a tanácskozást követően helyszíni szemlét tartott a balánbányai kórházban, amelynek felújítására további források lehívására van szükség.

Csíkszereda, 2010. április 28.

  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774