A lövéteiek szerepeltek a legjobban Csíkvacsárcsiban

( Szavazat)36 megjelenítés
Tizedik alkalommal szervezte meg a Vacsárcsi Ifjúsági és Kulturális Egyesület és a csíkajnádi Szent István Szervezet hagyományos rendezvényét, az Amatőr Színjátszó Találkozót október 16-án Csíkvacsárcsiban.
 
A rendezvény támogatója, Hargita Megye Tanácsa részéről Becze István RMDSZ-es megyei tanácsos vett részt az eseményen, és átadta Borboly Csaba tanácselnök üdvözletét a résztvevőknek.
– A Csíkvacsárcsi-i hagyományossá vált színjátszó találkozó nemcsak a község életében játszik fontos szerepet, hanem a térség és egész Székelyföld vidéki kulturális életének fennmaradása és fejlődése szempontjából is jelentős esemény – emelte ki beszédében Becze. A megyei tanácsos a színjátszó csoportok önkénteseinek munkáját is megdícsérte, akik anyagi támogatás nélkül is vállalják ezt a munkát.
A színjátszó találkozón fellépett a Csíkszentmiklósi Amatőr Színjátszó csoport, amelynek tagjai a Tamási Áron A legényfa kivirágzott című jelenetét vitték színpadra. Őket követte Kovászna megyéből az Illyefalvi Já(t)szint Gyerekszínjátszó Csoport, akik Karinthy Frigyes Énekóra című jelenetét mutatták be. A Szentegyházi Vigyorgók Színjátszó Csoport A gyógyszertárban, valamint A zsák című vidám jelenetekkel szórakoztatta a közönséget. A Lövétei Amatőr Színjátszó Csoport tagjai Az alkohol öl című jelenetet, a Csíkvacsárcsi Amatőr Színjátszó Csoport pedig Horváth Péter Hófehérke és a hét törpe című darabját mutatta be.
A zsűri (Fülöp Gyuszi humorista, Kovács István tanító, Bilibók Ibolya kulturális referens) döntése szerint a Lövétei Színjátszó csoport szoros versenyben előzte meg a Szentegyházi Vigyorgók csoportját, valamint a helyi amatőr színjátszókat. A szervezők az előző évekhez hasonlóan mindenkit díjaztak.
A rendezvény programját a csíkszeredai Open Stage Lájkodalom című lemezbemutatója, a Csíkrákosi Pacsirta Dalegylet műsora és Fülöp Gyuszi Humor a javából című összeállítása tette még színesebbé.
A rendezvényt Hargita Megye Tanácsa és a Communitas Alapítvány támogatta.
Csíkszereda, 2011. október 17.
 
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774