A közvetlen kapcsolattartás saját érdekünk

(0 Szavazat)38 megjelenítés

A székelykeresztúri református esperes, Antal Zoltán meghívásának tett eleget Borboly Csaba, megyeitanács-elnök január 16-án. A megyei tanács elnökét elkísérte Korodi Attila parlamenti képviselő, valamint Ferencz S. Alpár, a csíkszeredai József Attila általános iskola igazgatója.

A rögtönzött megbeszélésen jelen volt Székelykeresztúr polgármestere Raffai Emil is, aki a közvetlen kapcsolattartást véli a jó döntések meghozatalának alapjául minden esetben, mikor az iskola – tanfelügyelőség - helyi tanács - megyei tanács négyes illetékes a döntéshozásban.

A beszélgetés során szó esett a helyi költségvetésből fenntartott tanintézmények anyagi támogatását szabályozó 1618-as kormányhatározatról, amely a fejkvóta rendszert akarja bevezetni a 2010-es tanévvel kezdődően, ugyanakkor beszélgettek a helyi tanács a megyei tanfelügyelőség és a megyei tanács felé irányuló elképzeléseiről és elvárásairól.

Ferencz S. Alpár iskolaigazgató az oktatás aktuális problémáiról értekezett. Korodi Attila az iskolaigazgatók felé fogalmazott meg üzenetet, amelyben arra kéri őket, hogy a kidolgozás alatt álló új tanügyi törvény előkészítéséhez fogalmazzanak meg javaslatokat, amelyeket az RMDSZ megpróbál beilleszteni az új törvény szövegébe.
A székelykeresztúri városi iskolaszék tevékenységének példáját követhetné a többi város is – mondta Borboly Csaba, megyeitanács-elnök, aki az iskolák és az önkormányzatok jó viszonyát tartotta még lényeges tényezőnek. Azon kívül a megyei tanács elnöke több rugalmasságot vár el a megyei tanfelügyelőségtől, valamint azt, hogy a hatékonyság érdekében ne a megyeháza harmadik emeletén begubózva hozzanak döntéseket, hanem megfelelő terepi ismereteket gyűjtve az érintettekkel közösen találják meg a legjobb megoldást.
Borboly Csaba szerint felelősség terheli a helyi önkormányzatokat is az esetleges iskola összevonások mentén. Ezt a döntést meghozni nagy felelősség, amelyet a helyi tanácsok és polgármesterek kell felvállaljanak, mert még mindig jobb a kisebbik rosszat választani helyi szinten, mint egy bukaresti vagy csíkszeredai döntésre várni.
 
Csíkszereda, 2010. Január 16.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774