A jégkorong költséges sport - Új felszerelést vásárolnak a csíkszeredai HSC felnőtt jégkorongcsapatának

( Szavazat)43 megjelenítés

Sajtótájékoztatón számoltak be a Csíkzsögödi Medvék Sportegyesület, a Csíkszeredai Sport Klub és Hargita Megye Tanácsának illetékesei arról a pénzadományról, amelyből felszerelést vásárolnak a HSC felnőtt jégkorongcsapatának. Lázár Zoltán, a Csíkzsögödi Medvék Sportegyesület elnöke szerint az egyesület által benyújtott és megnyert pályázat révén Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesülete 18 300 lejjel egészítette ki a pályázó sportegyesület által előteremtett pénzösszeget.

Az így összegyűlt összesen 37 000 lejből gazdálkodva vásároltak a felnőtt hokicsapatnak botokat, szabadidőruházatot, szigetelőszalagot és egyéb szükséges felszereléseket.

„Hargita Megye Tanácsa is szeretne minél jobban a Hargita megyei sportélet mellé állni – mondta Borboly Csaba megyeitanács-elnök –, ezért Csíkszereda város sajátos példájából okulva létrehozta Hargita Megye Tanácsának Sportklub Egyesületét, ami további támogatásokra nyújt lehetőséget. Bár a kormányzati megszorítások miatt az önkormányzati intézmények 20%-kal kellett kisebbre szabják költségvetésüket, a sportfejezetet nem csökkentettük, és az önkéntes kezdeményezéseket igyekszünk ezután is felkarolni.”

Kiss Tímea Gabriella, Hargita Megye Tanácsa Sportklub Egyesületének elnöke elmondta, hogy az egyesület célzottan a sportolókat igyekszik támogatni.

„A játékosok jólétét tartjuk szem előtt, és felszereléssel, felkészítőkkel, esetenként fizetésükhöz való hozzájárulással fogjuk segíteni őket. Erre a célra az egyesület idén 40 ezer lejt szán” – mondta Kiss Tímea.

Cseke Szilárd, a Csíkszeredai Sport Klub aligazgatója szerint jó, hogy a megyei tanács költségvetésének sportfejezete nem csökkent, mivel a jégkorong egy nagyon költséges sportág, és amellett, hogy a sport az egészséges társadalom alapja, felmérhetetlen közösség-összefogó ereje is van.

Újságírói kérdésekre válaszolva Borboly Csaba megyeitanács-elnök elmondta, hogy tavalytól növekedett a sporttámogatásokra elkülönített alap. Míg korábban a megyei tanács költségvetéséből 30 ezer lejt szántak a jégkorong támogatására, ez idén már az 100 ezer milliárd lejt is meghaladja. A korábbi 30 ezer lejhez viszonyítva idén összesen már 760 ezer lejt szánnak a Hargita megyei sportélet támogatására. Mindehhez hozzátevődik az, hogy jelenleg több lehetőség van támogatásra. Az eddigi közvetlen szubvención alapuló támogatások kiegészülnek a pályáztatás általi és a sportegyesület nyújtotta támogatásokkal – mondta Borboly Csaba.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774