A Hargita megyei lovassportok jövőjéről egyeztettek

( Szavazat)23 megjelenítés
A Hargita megyei lovassport területén történt megvalósításokat értékelték ki és az idei tervekről egyeztettek a Hargita Megye Tanácsa által összehívott lovassport-egyesületek képviselői január 18-án a csíkszeredai megyeházán. A lovassportok összes fontos Hargita megyei képviselőjének jelenlétében zajlott megbeszélésen Márton István, Hargita Megye Tanácsa vidékfejlesztési egyesületének igazgatója a megyei tanács által múlt évben támogatott és társszervezett lovassport-eseményeket mutatta be a pályázati rendszer ismertetésével. Mint elhangzott, a megyei tanács pályázati úton hat nagyobb lovas rendezvényt támogatott 2011-ben. Márton István ugyanakkor ismertette a 2012. évi támogatási és társszervezési lehetőségeket is.
 
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke közös, hosszú távú célok és stratégia kidolgozására ösztönözte a jelen levő szakembereket.
– A magyar ember számára nemes cél és nemzeti büszkeség lovakkal foglalkozni. Hargita megyében és Székelyföldön is tisztelni kell ezt a hagyományt, segíteni és biztatni kell az e téren kiemelkedő tevékenységet végző önkénteseket. Közös jövőképre van szükség, összefogással ki kell dolgoznunk egy stratégiát, hogy összehangolt lépéseket téve kihasználjuk térségünknek ezt a jó lehetőségét. Hargita Megye Tanácsa az elmúlt években is jelentős összegekkel támogatta különféle programok által a lovassportot, és ezt a 2012-es évben is folytatjuk – hangsúlyozta a megye tanács elnöke. Hozzátette: az idei költségvetés-tervezetet is eszerint készítették elő.
A megyei tanács vidékfejlesztési szakemberei várják a lovassport-egyesületektől az elképzeléseket, amelyek alapul szolgálhatnak a megyei lovassport hosszú távú stratégiájának kidolgozásához. Amint a megbeszélésen elhangzott, e stratégia kiegészítheti a már meglévő sport-, turisztikai és mezőgazdasági stratégiát.
A beszélgetésen az is elhangzott, hogy a lovassportok kultúrájának terjesztésére és oktatására, illetve nívós képzésekre is szükség van ahhoz, hogy értékének megfelelően elterjedhessen e nemzeti hagyomány térségünkben, amelynek minden adottsága megvan a lovassportok fejlesztéséhez. Lovaglásra alkalmas útvonalakat kellene kijelölni egész Székelyföldön és ezekről elérhetővé tenni a szükséges információkat a turisták számára is. Elhangzott, a turizmusba építve lehetne a lovassportokból olyan jövedelmet teremteni, amelyet a nemzetközi versenyeken való részvételhez is felhasználhatnának. Ehhez a térségben a lovassport, a turizmus és a mezőgazdaság területén tevékenykedő egyesületek, szakemberek együttműködése szükséges, hogy egymást kiegészítő, összehangolt eseményeket szervezzenek, szolgáltatásokat kínáljanak.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774