A gyergyószentmiklósi Szent Erzsébet Öregotthon 40 lakója utazhatott Marosvásárhelyre

( Szavazat)1351 megjelenítés
Kreatív kikapcsolódás kirándulással – gyergyói időseknek
Kirándulást szerveztek a Gyulafehérvári Caritas által működtett Szent Erzsébet Öregotthon lakói számára. A nyugdíjasokat és időseket támogató éves program keretében, Hargita Megye Tanácsától megpályázott összegből, az otthon negyven lakója és kísérői látogattak el Marosvásárhelyre. 
 Egynapos kirándulást szerveztek a Gyulafehérvári Caritas által működtetett Szent Erzsébet Öregotthon negyven gondozottja számára azzal a céllal, hogy kizökkentsék őket a szürke hétköznapok világából, és energiával töltődjenek fel.
– Elsősorban a testvérkapcsolatunk megerősítése céljából utaztunk Marosvásárhelyre, az ottani, szintén a Caritas keretében működő nappali foglalkoztatóközpont meghívására – nyilatkozta Kiss Gabriella, a Szent Erzsébet Öregotthon szociális munkása. Kiemelte, hogy a vásárhelyi foglalkoztatóközponthoz tartozó idősek már korábban jártak Gyergyószentmiklóson, az itteni ápoltakkal együtt ünnepelték a farsangot is. A kirándulásról hetekkel korábban kifüggesztették a hirdetést az otthonban, amelyre bárki feliratkozhatott, aki úgy érezte, hogy megbirkózik az úttal, majd a névsor véglegesítése után az ápolók beszereztek minden segédeszközt, amire szükségük lehetett az utazás során.
Mint beszámoltak róla, szakmai szempontból nézve is nagy élmény volt bepillantást nyerni a nappali foglalkoztatóközpont munkájába, leginkább a kreatív foglalkozásokon vettünk részt, ahol tapasztalatcserére is sor került. A kirándulás alkalmával a gyergyószentmiklósi csoport a foglalkoztatóközpont mellett ellátogatott a Kultúrpalotába, valamint az állatkertbe is. Volt a kirándulók között olyan idős személy is, aki most, 80 évesen járt először ilyen helyen.
A gyergyói otthon gondozói fontosnak tartják, hogy programokat szervezzenek továbbra is a gondozottak számára, ami feltölti őket és értelmet, energiát adhat az életükben. Legközelebb a Figura Stúdió Színház szeptember 12-én rajtoló nemzetközi fesztiváljára, valamint a hétvégi Lovas Napokra tervezik a látogatást.
A marosvásárhelyi kirándulás költsége közel 3500 lej volt, amelyből 2200 lej Hargita Megye Tanácsa támogatása.
 
Gyergyószentmiklós, 2012. szeptember 11.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774