A fiatalok társadalmi szerepvállalását ösztönzik

( Szavazat)22 megjelenítés
Hargita megyei diákokat díjaztak Csíkszeredában
 
Kettős díjátadás helyszíne volt június 18-án Csíkszeredában a megyeháza: Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Ifjúsági Igazgatóság a diáktanácsokban és különböző civil kezdeményezésekben aktívan részt vevő végzős diákokat díjazta, ugyanakkor a Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület közös kezdeményezéseként meghirdetett „Hargita megye szellemi fejlődéséért” ösztöndíjat is átvehették az arra érdemesek.

Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyéért Egyesület, a fenntartható gazdasági fejlődés kihívásait figyelembe véve és a fiatalság támogatásának, az oktatásban való részvételük növelésének fontosságát felismerve, létrehozta a „Hargita megye szellemi fejlődéséért” elnevezésű tanulmányi és szociális ösztöndíjat. Az ösztöndíjra IX–X. osztályosok jelentkezhettek, akik kiemelkedő tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek, nehéz anyagi körülmények között élnek, ugyanakkor a közösségük fejlődése érdekében végeznek tevékenységet. Huszonnégy végzős önkéntes vehetett át elismerő oklevelet és könyvutalványt, valamint tizenkét, Hargita megye szellemi fejlődéséért tevékenykedő középiskolás diák vehette át oklevelét és ösztöndíját.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a fiatalság társadalmi szerepvállalását hangsúlyozta, és kijelentette, hogy Hargita megye önkormányzata fontosnak tartja a fiatalok támogatását, az oktatásban való részvételüket.
„Célunk az, hogy a szülők anyagi helyzetétől függetlenül minél több tehetséges fiatal folytathassa tanulmányait. Székelyföld fejlődését az itt lakók versenyképes tudása, a kultúra szavatolhatja. Ezért prioritás számunkra a fiatalok támogatása, s ezért szervezünk számukra egyre több programot, mint például a Hargita megye szellemi fejlődéséért elnevezésű tanulmányi és szociális ösztöndíj alapítása” – mondta Borboly Csaba.  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774