A felcsíki önkéntes tűzoltók versenyeztek Csíkdánfalván

(0 Szavazat)86 megjelenítés

A Felcsíki Kistérségi Társulás a tűzoltó vándorkupa idei harmadik fordulóját szervezte meg Csíkdánfalván a Kubik gödörben október 19-én, szombaton. A esemény nyitómozzanataként Pop Gheorghe tűzoltóezredes, az ISU Oltul parancsnoka köszöntötte a résztvevő települések önkéntes tűzoltóit, akiknek megköszönte a munkáját, és megemlítette azokat a tűzeseteket, amikor a segítségükkel nagyobb katasztrófát előztek meg a hivatásos tűzoltók. A parancsnok köszöntőbeszéde végén sok sikert kívánt a hamarosan kezdődő versenyhez.  

A megnyitót felvonulás követte a vendéglátó községben. A megmérettetések délben kezdődtek a Kubik gödörben. A résztvevők teljes tűzoltó-felszerelésben, tömlőkkel a kezükben bizonyították ügyességüket és gyorsaságukat háromféle versenyszámban. A staféta jellegű játékban 4–4 versenyző törekedett arra, hogy a leggyorsabb legyen, az egyéni versenyszámokban minden csapatból 2–2 versenyző próbálta a tömlőket minél gyorsabban összecsatolni miközben falat kellett másszon, vagy keskeny gerendán kellett végigszaladjon. A harmadik, úgynevezett nagyszerelés nevű próbán a tűzoltóautótól a jelképes tűzhöz kellett minél hamarabb eljuttatni a vizet.
A rendezvényen jelen volt és díjakat adott át a győztes csapatoknak Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Becze István és Szentes Antal megyei tanácsos.
– Fontos számunkra, hogy megvédjük javainkat, éppen ezért dicséretes az önök tevékenysége és önkéntes hozzáállása. Ebben szeretné továbbra is bátorítani önöket a megyei tanács. Ezért az intézmény idén az önkéntes tűzoltó egyesületeknek szóló pályázat formájában a tavaszi és az őszi kiíráson összesen 100 ezer lejjel járul hozzá az önök áldozatos munkájához – mondta a megyei tanács elnöke.
Szentes Antal megyei tanácsos arra biztatta a jelenlévő csapatokat, hogy hozzanak létre hivatalosan bejegyzett egyesületeket és pályázzanak a következő kiíráson, mivel idén Csík térségéből kevés pályázatot nyújtottak be a megyei tanácshoz.
A csíkdánfalvi vándorkupát a madéfalvi önkéntes tűzoltó csapat nyerte, második helyezett Csíkkarcfalva, harmadik helyezett Csíkszentdomokos.

Csíkszereda, 2013. október 20.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774