A csíkszeredai városházára költözött a megyei könyvtár három részlege

( Szavazat)36 megjelenítés

Világosabb, civilizáltabb környezetben fogadhatják augusztus elsejétől az olvasókat a Kájoni János Megyei Könyvtár történelmi-művészeti, dokumentációs és gyermekrészlegén, miután ezeket a Mikó-várból átköltöztették a csíkszeredai városházára – jelentette ki Kopacz Katalin, a Hargita Megye Tanácsa intézményeként működő könyvtár igazgatója július 29-én, a részlegek új helyszínén, ahol sajtótájékoztatóval egybekötött megnyitót rendeztek.

Kopacz Katalin megköszönte Antal Attila alpolgármesternek és Borboly Csaba megyeitanács-elnöknek, hogy támogatást nyújtottak a mintegy 85 ezer kötet elköltöztetéséhez. A könyvtár részlegeinek áthelyezése a műemlék épület felújítása miatt vált szükségessé. Csíkszereda önkormányzata a városháza épületének földszintjén felújított termeket bocsátott a könyvtár használatára.

A megyei tanács részéről Rafain Zoltán megyei tanácsos köszöntötte a jelenlévőket, és átadta az igazgatónak Hargita megye zászlaját, a kék-arany színű székely lobogót, emléklappal együtt. Kopacz Katalin szerint már meg is találták a zászló helyét: a művészeti részleg Székelyföld-sarkába teszik.

Kelemen Katalin, a könyvtár osztályvezetőjének tájékoztatása szerint augusztus elsejétől a gyermekkönyvtár és a művészeti-történelmi részleg hétfőtől péntekig 9–17 óra között, a dokumentációs részleg pedig, amelynek gyűjteményei helyben tanulmányozhatók, hétfőtől péntekig 8–16 óra között látogatható. Az osztályvezető kiemelte az ingyenes internethasználat lehetőségét, ugyanis a Biblionet pályázat révén még tíz számítógépet vásárolhattak.

   
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774