A búcsúzás hajléka a Mányi dombon

( Szavazat)38 megjelenítés
Megépült a ravatalozó Szentábrahámon
Istentisztelet keretében áldotta meg június 3-án Lőrinczi Lajos unitárius esperes a nemrég befejezett impozáns ravatalozót Szentábrahámon. Az ünnepségen a helyieken kívül részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Birtalan József megyemenedzser, Pálffy Domokos megyei tanácsos, Szőcs Béla helyi tanácsos, polgármesterjelölt, illetve Berei István unitárius lelkész is. 
 Az esperes imában adott hálát mindenkinek, aki hozzájárult a ravatalozó megépítéséhez, amelybe a mesterek beleépítették életüket és tudásukat, annak érdekében, hogy csendesen, méltósággal várja az utolsó útjukra indulókat. Elmondta, a ravatalozó az örökkévalóság tornáca, egy közös istentiszteleti hely, ahol összeforr minden ember sorsa, egy hely, amely mindig emlékeztet, hogy úgy éljünk, hogy egyszer mindannyiunknak számot kell adnunk cselekedeteinkről.
A ravatalozó felépítésének értéke közel 200 000 lej, amelyhez Hargita Megye Tanácsa 183 000 lejjel járult hozzá. Borboly Csaba tanácselnök kiemelte a hit, az összefogás, a szolidaritás fontosságát, hiszen mint mondta, a ravatalozót is csak erős akarattal és összefogással sikerült felépíteni. A közelmúlt eseményei bebizonyították, hogy Bukarestben, Budapesten és Brüsszelben nem születnek teljes megoldások a helyi problémákra, csak magunkra számíthatunk.
Szőcs Béla helyi tanácsos beszédében elmondta, egy közösséget legjobban a templom, az iskola és a temető jellemez: a templom, ahonnan indul az élet a keresztségben, az iskola, amely felkészít az életre, és a temető, a végső nyughely, amely nyitott könyvként tükrözi egy közösség mindennapjait, kapcsolatrendszereit. A tanácsos örömét fejezte ki, hogy sikerült megépíteni a végső nyugalom méltó helyét.
 
Csíkszereda, 2012. június 3.
 
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774