A bankok támogatását kérik a projektek kivitelezésében

( Szavazat)29 megjelenítés
A hazai bankok Hargita megyei képviselőivel egyeztetett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, munkatársaival együtt, március 27-én a csíkszeredai megyeházán. A tanácselnök felsorolta azokat az ágazatokat, amelyekre hangsúlyt kell fektetni a megye gazdaságának fejlesztésében. Nagy gazdasági potenciál rejlik az alternatív energiafelhasználásban, az élelmiszer-előállításban, a fafeldolgozó iparban és a turizmusban.
Borboly Csaba szorosabb együttműködést szorgalmazott a pénzintézetekkel. Felvetette, hogy a projekteket kivitelező cégek jobban járnának, ha a bankok megelőlegeznék számukra az adott beruházás munkálatainak költségét, mert az elszámolás, a számlák kifizetése jelenleg hosszadalmas procedúra, hat–nyolc hónapba is beletelik, és a megyei tanácsnak nincs lehetősége előre kifizetni a kivitelezést. Az elöljáró ehhez kérte a bankok partnerségét, hogy vizsgálják meg, milyen hitelnyújtási lehetőségeik vannak ilyen esetekre. A jelenlévők megegyeztek abban, hogy áprilisban a vállalkozókkal is találkozókat szerveznek, a fent felsorolt területeken, és arra keresik a választ, hogy miként működhetnek szorosabban együtt a térség fejlesztésében.
A megbeszélésen Szép Róbert fejlesztési igazgató röviden ismertette a megyei tanácsnak a Környezetvédelmi Operatív Programban futó pályázatát, amelynek célja a biodiverzitás megőrzése Hargita megyében, és a menedzsmenttervek elkészítését, illetve jóváhagyását kívánja elérni a megye valamennyi védett területe számára, Hargita megyében ugyanis még egyetlen jóváhagyott menedzsmentterv sem létezik. András Zoltán, a fejlesztési igazgatóság szakfelügyelője az Erdély 2020 – a szülőföld EU-s forrásokra alapozott intelligens, fenntartható és inkluzív növekedésének közös stratégiai kerete és fejlesztési terve című vitaanyagot mutatta be, amely a gazdasági növekedést célozza, és kiindulópontja az Európa 2020 stratégia.
Csíkszereda, 2012. március 27.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774