A 123A megyei úttal kapcsolatban egyeztettek Csíkszentsimonban a lakossággal

( Szavazat)28 megjelenítés
Befejezéshez közeledik a DJ 123A megyei út felújítása. Az európai uniós támogatással megvalósított munkálatok kapcsán felmerült szentsimoni panaszokról és javaslatokról egyeztettek április 24-én a helyszínen Hargita Megye Tanácsának szakemberei a helyi polgármesterrel és az érintett lakosokkal.
 
Múlt pénteken hagyták jóvá azt a tervmódosítást, amelynek értelmében a tervezett drénrendszert további 300 méternyi alagcsövezéssel egészítik ki Csíkszentsimonban a DJ 123A megyei út mentén, valamint a falu között egy szakaszon az eredetileg tervezett födött árok helyett betonozott vízelvezető sáncot alakítanak ki.
A panaszra a tervmódosítás miatt leállt munkálatok elhúzódása adott okot. A lakosok a kapubejáratok használhatatlanságát kifogásolták, mivel körülbelül egy hónapja nem tudnak ki-be járni a telkükről, és ez fennakadást okozott a tavaszi mezőgazdasági munkálatokban.
Orbán Béla, Hargita Megye Tanácsának beruházási igazgatója a helyszínen elmondta, hogy az uniós projektek esetén a tervmódosítási eljárás nagyon nehézkes, sok engedély és jóváhagyás megszerzésére van szükség. Ugyanakkor megnyugtatta az érintetteket, hogy egy-két hét leforgása alatt megoldódik a gondjuk.
A megyei tanács a helyi kultúrház előtti vízelvezetési fennakadás megoldásáért is közbenjárt, amelyre egy helyi javaslat bizonyult a legjobb megoldásnak, továbbá a helyszíni egyeztetés alkalmával felkerestek olyan panaszost is, akinek a telkén okoz problémát a belvíz. A beruházási igazgató elmondta, hogy a terveket a minisztérium által megbízott bukaresti tervezők készítették, akik az út szempontjából közelítették meg a dolgot, de megnyugtatta a panaszost, hogy olyan megoldást igyekeznek találni, amely minden szempontból elfogadható lesz, ugyanakkor felhívta a helyiek figyelmét, hogy a tervezés és kivitelezés az útfelújítási munkálatokra vonatkozik, ezért fontos a víz elfolyásának az úttól távolabb eső akadályait is felszámolni a rendszer megfelelő működése érdekében.
Csíkszereda, 2012. április 24.
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774