7. Civil képzés a Hargita megyei civil szervezetek képviselőinek

( Szavazat)30 megjelenítés
Hargita Megye Tanácsa Civil szervezetekkel kapcsolatot tartó részlegének szervezésében október 28-án Csíksomlyón elkezdődött a 7. Civil képzés, melynek témája: „Közszereplés. Előadástechnika-képzés civil szervezetek képviselőinek”; tréner dr. Kádár Magor Elek, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem kommunikáció, közkapcsolatok és reklám szakának vezetője. A kétnapos rendezvényt Zonda Erika, Hargita Megye Tanácsa Programok és Vidékfejlesztés Igazgatóságának vezetője nyitotta meg.
„Nem mindegy, hogy egy közösség hogyan képes megfogalmazni és megvalósítani céljait, megszervezni tevékenységét, formálni saját életterét – mondta köszöntőjében. – A civil szféra és az önkormányzat céljai éppen itt találkoznak: mindkettő arra törekszik, hogy mobilizálja a helyi erőforrásokat a közösségi célok érdekében. Hargita Megye Tanácsa a közösségépítés jegyében támogatja a civil szférát. Egyik ilyen támogatási rendszere a Hargita megyei civil szervezeteket fejlesztő, tájékoztató programja, amellyel évente megszervezik a Civil képzést, mindig új témát választva. Biztosak vagyunk benne, hogy programunk eléri célját: a gondolatok, amiket a résztvevőkben ébreszt, tovább csíráznak, a szerzett ismeretek erősítik a szervezeteket, a kialakult kapcsolatok megkönnyítik a partnerkeresést a közös projektek számára, nem utolsósorban jelentősen hozzájárul a 28 képviselt szervezet kultúrájának fejlődéséhez és térségünk civil életének aktivizálásához.”
 
Az idei képzés célja megismertetni a civil szervezetek munkatársaival a kis csoportos és a tágabb értelemben vett nyilvános szereplések módszereit. Sor kerül a megjelenés és az arculat kiépítésére, a verbális és nem verbális kommunikációs módszerekre, bemutatótechnikákra, illetve a média előtti szereplés néhány alapvonatkozásának a megismertetésére és gyakorlatára. A módszerek ismeretében eredményesebbekké válhatnak a szervezet csoportos foglalkozásai, nyilvános szereplései és médiaszereplései.
 
2008-ban pályázatírásról és projektmenedzsmentről tanulhattak a résztvevők, 2009-ben az időgazdálkodásról, 2010-ben pedig forrásszerzés volt a téma. Az eddigi évek kiértékelőjéből kiderült, hogy a Hargita megyei „civilek” igénylik az ilyen jellegű képzések szervezését.
 
 
 
Csíkszereda, 2011. október 28.
 
  
Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774