Vilniusban nyílt meg a második CreArt-kiállítás

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Július 4-től Vilnius polgármesteri hivatala a házigazdája a White Noise, Black Words elnevezésű második CreArt európai kiállításnak, amelyre 19 alkotást választottak ki a CreArt kulturális projektben részt vevő városokból, illetve megyéből.

Augusztus 17-ig látogatható a vilniusi polgármesteri hivatalban a White Noise, Black Words elnevezésű, második CreArt Európai Kiállítás, melynek kurátorai Joao Laia, Rosa Lleo és Miguel Amado. A 19 alkotást 88 benyújtott munka közül választották ki az elmúlt év végén a CreArt-városokból. Vilnius után Zágrábban (Horvátország), ezt követően pedig Hargita megyében (Románia) lesz látható. A vándorkiállítás egyike azoknak a tevékenységeknek, amelyek által a művészi kreativitás mobilitását és az alkotások körforgását teszik lehetővé a CreArt (Network of Cities for Artistic Creation) projekt keretében. Idén is szeptembertől teszik közzé az éves felhívást a helyi művészek kiválasztására a projektpartnereknél.
A kurátorok szerint a White Noise, Black Words a törékeny egyensúlyt vizsgálja az absztrakt és figuratív, testetlenség és kézzelfoghatóság, tények és szimbólumok, létezés és képzelőerő között. Míg a „white noise” közismerten az emberi színkép összes hangjának kombinációja, addig a „black words” a társadalmi szerkezet kevésbé látható elemeit tükrözi.
A bemutatott művek összefüggésbe hozhatók a médiával: festmény, szobor, rajz, fotó, installáció, videoprojekció és hang. A kiállított művek realisztikus ábrázolások és álomszerű bemutatók, racionális pozíciók és tudatalatti feszültségek, érzékelhető tárgyak és kísérteties entitások, primitív rituálék és mindennapi tevékenységek, társalgási dinamika és bensőséges gesztusok.
Ez a második CreArt-kiállítás. A kulturális projekt a különböző európai városok intézményeinek bevonásával jön létre, különféle művészeti gyakorlatokat mutat be Európa különböző részeiből. A CreArt-hálózat mindenik partnere nyílt felhívást intézett a helyi művészekhez, majd a kurátor választotta ki a jelentkezők közül azt a 19 művészt, akiknek alkotásait bemutatják:

Dana Stana (Arad)
Patricija Gilyte (Kaunas)
Remigijus Venckus (Kaunas)
Sérgio Marques (Aveiro)
Nuvola Ravera (Génova)
Fülöp József (Hargita)
Nina Hove (Kristiansand)
Emanuela Rizzo (Lecce)
Sandro Marasco (Lecce)
Felix Sturm (Linz)
Kurt Lackner/Julio Falagán (Linz)
Vildan Turalic (Linz)
Kateřina Vorlová (Pardubice)
Martin Dašek (Pardubice)
Amaya Bombín (Valladolid)
David del Bosque (Valladolid)
Saulius Dastikas (Vilnius)
Ana Hušman (Zágráb)
Fokus Grupa (Zágráb).

Csíkszereda, 2014. július 11.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774