Vásárosnaményben egyeztetett Borboly Csaba

A gazdasági kapcsolatok erősítése a legfontosabb

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Kétoldalú kapcsolatok kiépítése céljából látogatott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaménybe Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsána elnöke szeptember 28-án, ahol Filep Sándor polgármesterrel és Tilki Attila országgyűlési képviselővel egyeztetett. A megbeszélésen számos együttműködési lehetőség felmerült, úgymint a székely termékek értékesítése a településen, valamint a szabolcsi termékek elterjedésének elősegítése Hargita megyében nagyobb eseményeken, illetve a már meglévő értékesítési felületek kihasználása, például a MOL benzinkutak polcain.

Ugyanakkor felmerült a nyersanyagok közös felhasználásának a lehetősége is, zselatin készülhetne a két megyében összegyűjtött gyümölcsökből, illetve hegyvidéki tejből készülhetnének termékek. Borboly Csaba kifejtette, hogy Hargita megyében számos olyan ősi mesterség él még, amelynek átörökítése hatalmas turisztikai potenciált jelenthetne a magyarországi településnek is, ilyen a zsindelykészítés, az ácsmesterség, a kötélverés vagy a kádármesterség. Ugyanígy őshonos növények visszatelepítéséről is szó esett, illetve azok feldolgozásáról ősi módszerekkel.
Az elöljárók leszögezték, hogy a két régió kiemelt rendezvényein képviseltetik magukat, illetve társszervezésben is rendeznek nagyobb eseményeket. Emellett cseretáborok szervezését is tervezik gyerekek számára, illetve a táborok felújítását, ahol közösen táborozhatnának a gyerekek. A jelenlévők egyetértettek abban, hogy a gazdasági kapcsolatok erősítése a legfontosabb, a kétoldalú turizmus ösztönzésével és  a közvetlen uniós pályázatok lebonyolítása által.

 

Csíkszereda, 2014. szeptember 29.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774