V. Székelyföld Napok – PROGRAMAJÁNLÓ – 2014. október 13

(0 Szavazat)15 megjelenítés

2014. október 9–19. között 160 rendezvényt szerveznek több mint 60 településen az idei, ötödik Székelyföld Napokon. A Hargita, Kovászna és Maros megyére kiterjedő kulturális eseménysorozat célja, hogy kulturális élményeket nyújtson, és megmutassa a térség sokszínűségét, ugyanakkor egységét.

Átadják a Székelyföldi Orbán Balázs-díjat Marosvásárhelyen
A V. Székelyföld Napok keretében Hargita és Kovászna megye tanácsa, a marosszéki önkormányzatokkal összefogva, negyedik ízben adományozza az Orbán Balázs-díjat azoknak a személyiségeknek, akik a Székelyföld fejlődéséért tevékenykedtek, akik elévülhetetlen érdemeket szereztek az egységes Székelyföld-kép kialakításában, a térség sajátos hagyományaira alapozott modernizációjában.
Az idei Orbán Balázs-díjat olyan személyeknek ítélik, akik bebizonyították, hogy munka és család területén lehet sikeresnek lenni, ugyanakkor lehet közösségi feladatokat vállalni, társadalmunk jövőjének építésén, értékeink megőrzésén, hagyományaink ápolásán dolgozni.
Az elismerést a kitüntetettek az október 13-án, hétfőn 18 órakor kezdődő ünnepségen vehetik át a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában.
A sajtó képviselőinek Hargita Megye Tanácsa szállítást biztosít Csíkszeredából, az autó 15 óra 30 perckor indul a megyeháza Kossuth utcai bejáratától. Részvételi szándékát, kérjük, jelezze legkésőbb hétfőn 10 óráig a benedeksandor@hargitamegye.ro e-mail címen vagy a 0734-772705 telefonszámon.

A Székelyföld Napok keretében szervezik meg, október 13–15. között először, a Székelyföldi Szerzők Napjait a Kájoni János Megyei Könyvtár kezdeményezésére. A tematikus napok rendezvényeinek célja, hogy térségünk irodalmi értékeire, székelyföldi alkotóinkra, kiadványainkra irányítsák tágabb közösségünk figyelmét. E napok rendezvényei alkalmat teremtenek arra is, hogy jobban megismerjük irodalmi jelenünket, köztünk élő, kortárs alkotóinkat. Több székelyföldi könyvtár kapcsolódott be a Székelyföld Napok idei rendezvénysorozatába, hozzájárulva ezáltal régiónk kulturális-irodalmi értékeinek felmutatásához. Ebben az időszakban író-olvasó találkozókat, könyvbemutatókat, irodalmi esteket, szavalóversenyeket, kiállításokat szerveznek a székelyföldi könyvtárak, amelyekre minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak Csíkszeredában, Csíkszentmártonban, Gyimesközéplokon és Székelykeresztúron.

Az V. Székelyföld Napok részeként nyílik meg október 13-án, hétfőn 17 órától a Székely jelképek pecséten, címerben című rendezvény Gyergyószentmiklóson a Városi Könyvtárban, ahol Mihály János történész, a Székely Címer-, Pecsét- és Zászlótörténeti Munkacsoport koordinátora az eddig megjelent szimbólumtörténeti kiadványokat, a munkacsoport tevékenységét, valamint a megjelenés előtt álló harmadik szimbólumos kötet tartalmát ismerteti. A rendezvény szervezői a Székely Címer-, Pecsét- és Zászlótörténeti Munkacsoport, a Hargita Megyei Hagyományőrző Forrásközpont és a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár, valamint a Kájoni János Megyei Könyvtár.
A rendezvénysorozat programjairól tájékozódhatnak a https://www.facebook.com/szekelyfoldnapok oldalon, valamint a részletes műsor elérhető a http://szekelyfoldnapok.ro/ honlapon.

 

Csíkszereda, 2014. október 12.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774