Üzenetértékű a magyar miniszterelnök-helyettes jelenléte az Őszi Vásáron

Ötödször is Székely Termékek Fesztiválja Székelyudvarhelyen

(1 Szavazat)41 megjelenítés

Az október 2–5. közt huszonkettedik alkalommal megszervezendő Őszi Vásár, valamint a rendezvénysorozat keretében immár ötödször sorra kerülő Székely Termékek Fesztiválja részleteit ismertették az október elsején, szerdán tartott székelyudvarhelyi sajtótájékoztatón.

Orosz-Pál Levente, a rendezvénysorozat főszervezői, a Prima Press Kft. és az Arkum Alapítvány részéről arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a XXII. Őszi Vásár egy csokorba fogja a sportcsarnokban és környékén zajló XXII. Székelyudvarhelyi Nemzetközi Kiállítást és Vásárt, a XI. Borfesztivált, melynek a városi minifocipálya ad otthont, az V. Székely Termékek Fesztiválját a városi parkban, a polgármesteri hivatal Szent István Termében lezajló gazdasági konferenciát és üzletember-találkozót, a Príma Rádió 17. születésnapját, valamint az ezeket kiegészítő szabadidős rendezvényeket. Hangsúlyozta, hogy az idei vásáron hozzávetőleg 100 kiállító vesz részt – közülük mintegy 20 magyarországi –, akiknek a sorait kiegészíti a Hargita Megye Tanácsával közösen megszervezett Székely Termékek Fesztiválján megjelenő több mint 50 termelő. A vásár termékskálája pedig idén is nagyon széles, többek közt lesznek fogyasztási cikkek, élelmiszerek, édességek, bútorok, ruhaneműk, játékok, elektronikai cikkek, konyhai felszerelések, napelemes rendszerek, gázkazánok, fáskazánok, kályhák, egészségügyi cipők, gumiabroncsok, autós kellékek, személygépkocsik, háztartási és gazdasági szerszámok, menyasszonyi és esküvői ruhák.
Farkas György városmenedzser a társszervező Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala képviseletében kifejtette, hogy a városháza számára is fontos az Őszi Vásár elindításakor megfogalmazott fő cél, Székelyudvarhely és Székelyföld gazdasági életének előmozdítása – éppen ezért immár harmadik alkalommal vállalták fel a társszervezői feladatokat.
Borboly Csaba, a rendezvénysorozat főtámogatójának, Hargita Megye Tanácsának elnöke elismerését fejezte ki a huszonkettedik alkalommal megszervezett Őszi Vásár egyre bővülő kínálata iránt, és hangsúlyozta, hogy a rendezvénysorozat központi része Székelyföld legjelentősebb vására. A megyeelnök örömét fejezte ki, hogy a megyei tanács kezdeményezésére és felkérésére Magyarország miniszterelnök-helyettese, Semjén Zsolt elfogadta a rendezvénysorozat fővédnöki szerepét – hiszen a magyar kormány második tisztségviselőjének jelenléte erősíti és hitelesíti székelyföldi erőfeszítéseinket. Borboly Csaba ismertette, hogy a miniszterelnök-helyettes a székelyföldi látogatása során előreláthatólag csütörtökön Hargita megyei programokon, pénteken Maros megyei eseményeken fog részt venni, kiemelten a Sapientia Egyetem ünnepségén, a szombati pedig háromszéki nap lesz, a Székelyföldi Vadásztalálkozó és Vadászkiállítás révén.
– Üzenetértékű a miniszterelnök-helyettes jelenléte, egyrészt Székelyföld egységét támasztja alá, másrészt az itteni önkormányzati, közigazgatási és oktatási erőfeszítések közös irányát. Fontos eredménynek tartom Semjén Zsolt holnapi székelyudvarhelyi jelenlétét, ugyanakkor természetesnek kell vennünk, hogy Magyarország miniszterelnök-helyettese részt vesz térségünk jelentős eseményein. A miniszterelnök-helyettes úr látogatásának azért is örvendek, mert a térség gazdasága szempontjából egyre fontosabbak a kisebb mintaprojektek, a keresztúri tejgyárhoz hasonló összefogások, ahhoz pedig, hogy ilyeneket tudjunk megvalósítani, az anyaországnak partnerséget szeretnénk ajánlani ezen lehetséges projektek megvalósításához – jelentette ki a megyei tanács elnöke.

 

Székelyudvarhely, 2014. október 1.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774