Üzembe helyezték Gagy és Kismedesér vízhálózatát

(0 Szavazat)56 megjelenítés

Elkészült a Szentábrahám községhez tartozó Gagy és Kismedesér ivóvízhálózata, a beruházást december 30-án, kedden délelőtt adták át helyi és megyei elöljárók jelenlétében. Az ünnepi eseményt a Magyarandrásfalva Etéd felőli kijáratánál található pumpaház és víztároló előtt tartották meg, részt vett Simó Dezső Szabolcs Dezső polgármester, Kibédi Emil alpolgármester, helyi tanácsosok, valamint Hargita Megye Tanácsa részéről Borboly Csaba elnök, Barti Tihamér alelnök és Pálffy Domokos tanácsos. 

A polgármester kijelentette: a kis község és azon belül két település életében igen nagy mérföldkőhöz érkeztek. A kormányzati támogatással, helyi hozzájárulással, Hargita Megye Tanácsa Kisfalu programja keretében nyújtott segítséggel megvalósult, közel 900 ezer lej értékű gagyi vízhálózat a községvezető szerint a hitet és a reményt adhatja vissza a helybéliekben, mivel 2014 augusztusától a falu mintegy 90 százaléka víz nélkül maradt, azok a kutak is kiapadtak, amelyek valamikor a nagy szárazságok idején is kiszolgálták a falut. Simó Dezső Szabolcs elmondta, hogy alig két év alatt sikerült elvégezni a munkálatokat, ami rövid időnek számít a hasonló beruházások kivitelezési idejét tekintve.
Barti Tihamér arról beszélt, hogy a megyei tanács egy élhetőbb megyéért dolgozik, és ez a beruházás is illeszkedik a kistelepülések fejlesztéséért tett erőfeszítéseihez. Borboly Csaba hangsúlyozta, biztosítják az alapvető feltételeket a kisfalvakban, hogy a fiatalokat itthon maradásra ösztönözzék. Megjegyezte: Szentábrahám nehézségekkel küzdő község, rengeteg a pótolnivaló, ezért is hasonló sikerélményekre van szükség, például ennek az ivóvízhálózatnak az elkészítésére, ami örömet jelent a helybélieknek, hiszen az új esztendőnek már működő vízrendszerrel vághatnak neki.
A létesítményt Gál Zoltán unitárius lelkész áldotta meg, majd Borboly Csaba és Barti Tihamér megnyitotta a főcsapot, működésbe hozva ezzel a rendszert.

 

Csíkszereda, 2014. december 30.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774