Útátadás Farkaslaka községben

(0 Szavazat)135 megjelenítés

Ünnepelt vasárnap, december 14-én Farkaslaka község, ahol közel 7 km aszfaltozott utat adtak át. A Kecset–Kisfalud közötti 5 km-es, illetve a Székelyszentlélek–Bogárfalva közötti 1,7 km-es szakaszt európai uniós finanszírozással modernizálták. Az ünnepségen jelen volt és beszédet mondott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Ambrus Sándor megyei tanácsos és Moldován József parlamenti képviselő is. 

A beruházás értéke másfél millió euró áfa nélkül. Ezzel a megvalósítással a községbeliek több tíz éves álma vált valóra, mondta Kovács Lehel polgármester. A Kecset–Kisfalud közötti szakasz két település fő útvonalát érinti, amely megkönnyíti a forgalmat, de nagy segítség főként a helyieknek, akik naponta ezt az 5 km-es szakaszt teszik meg az országútig. A Szentlélek–Bogárfalva közötti szakasz pedig mindkét település központját érinti, ismertette az elöljáró. Hozzátette: egy valós igénynek tettek eleget a minőségi, teljeskörű útépítéssel, amely az aszfaltozáson kívül a hidak, átereszek, járdák rendbetételét is magába foglalja. A munkálatok nagy része közel egy hónapja fejeződött be, így mára már érzi a lakosság a beruházás hasznát, a megkönnyített mindennapi forgalom előnyét – fűzte hozzá a polgármester.  
- A mai átadás azt példázza, hogy ahol van összhang, ott vannak eredmények. Ilyen helyeken a politikusok segítsége sokszorozódik, hisz nincs szükség a lehetetlen megoldására is, hanem csak egy enyhe rásegítésre, amelytől a nagy dolgok megvalósulnak. Jó volt hallani Bogárfalván, hogy minden ház lakott a 320 lelkes kisfaluban, üres ház nincs. Bízom benne, hogy az ilyen kisfalvak lehetőségként fogják szolgálni a fiatalok itthonmaradását, vagy ahol szükséges, a hazajövetelét is. Jó csapat dolgozik a község élén, és van még teendő – mondta az esemény kapcsán Borboly Csaba, majd további jó munkát kívánt a községvezetésnek.
Az ünnepi beszédek után az elöljárók szalagvágással adták át a korszerűsített útszakaszokat.


Csíkszereda, 2014. december 14.     

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774