Ünnepelt a nyikómalomfalvi közösség

Megáldották a restaurált templomi orgonát

(0 Szavazat)59 megjelenítés

Minden egyházközség életében kiemelkedő ünnep a templom orgonájának megáldása, hiszen az nem pár évre, vagy évtizedre szól. Az orgona több mint egyszerű templomi kellék, hisz hangja által közelebb kerülünk Istenhez.
A Farkaslaka községhez tartozó nyikómalomfalvi római katolikusok december 15-én, vasárnap a restaurált orgona megáldásának örülhettek.

A 12 órás ünnepi szentmise keretében Mátyás Károly, székelyudvarhelyi főesperes-plébános áldotta meg a Pap Zoltán és székelyudvarhelyi csapata által szakszerűen restaurált hangszert. Dániel Ernő András szentszéki tanácsos, nyikómalomfalvi plébános teremtette meg a restaurálás lehetőségét, amelyet Hargita Megye Tanácsa is felkarolt, az egyháztámogatási programja keretében 20 000 lejes támogatást nyújtott. A restaurált hangszert Szász Rita és Pap Attila szólaltatta meg, az ünnepi alkalmon részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, valamint Ambrus Sándor megyei tanácsos is, hogy osztozzanak a település lakóinak örömében.
A szentbeszédet Mátyás Károly főesperes tartotta, aki a szentírási részeket összekötötte a mai kor emberének életével. Felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy mekkora szükség van napjainkban arra, hogy a megváltót várjuk és elhiggyük, hogy közöttünk van és munkálkodik.
„Ahol erős a hit, ott nincs lehetetlen” – vallja a megyeitanács-elnöke, aki az összefogás és a kaláka fontosságát hangsúlyozta. „Ne bízzunk mindent egy pár emberre, akár néhány politikusra. Saját kézben kell a gondjaink többségét megoldani, például kalákában!” – fogalmazott az ünnepség után Borboly Csaba.
Ambrus Sándor megyei tanácsos összeforrott és életerős közösségnek nevezte a nyikómalomfalviakat, akik együtt gondolkodva, közösen örvendve tették le a település karácsonyfája alá a teljesen megújult orgonát. „Nyikómalomfalva igen életképes, és kitűzött céljait megvalósítja” – nyomatékosította a tanácsos.
Az ünnepi szentmisén közreműködött az egyházközség kórusa, Boldizsár Gáspár kántor vezetésével.


Csíkszereda, 2013. december 15.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774