Uniós finanszírozást kért Borboly Csaba a helyi közösségi munkákra

A megyeelnök szerint támogatni kell a Moldovai Köztársaság felzárkózását

(0 Szavazat)58 megjelenítés

A helyi közösségi munkák európai uniós finanszírozását, valamint a Moldovai Köztársaság felzárkózásának minden eszközzel való támogatását szorgalmazta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke december 9-én Párizsban, a Régiók Bizottsága és az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa közti találkozón. 

 Mint felszólalásában kifejtette, a közösségi munkában, például kalákában megvalósuló beruházások, fejlesztések támogatást érdemelnek, mivel főleg válság idején a helyi közösségek nagyobb erőfeszítést tesznek problémáik megoldására, ezért  bátorítani kell őket finanszírozással.

– A helyi erőfeszítések nagyban hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez, ami az Európai Unió 2020-as stratégiájának is fő célja – jelentette ki a megyeelnök.
A Moldovai Köztársasággal való együttműködést célzó tárgyalásokat a Keleti Partnerség együttműködési programban kiemelten, minden rendelkezésre álló eszközzel támogatni kell, véli Borboly Csaba, aki hivatkozott a vilniusi nyilatkozatra, amelyet a Keleti Partnerség csúcstalálkozóján fogadtak el az Európai Unió és kelet-európai országok, köztük Moldova és Ukrajna képviselői 2013. november 28–29-én, és amelyben megerősítik ezen együttműködés iránti elkötelezettségüket. A Hargita megyei elöljáró mint a Régiók Bizottságának raportőre külön értékelte, hogy a dokumentum nagy fontosságot tulajdonít az európai felsőoktatás kérdéskörének, továbbá reményét fejezte ki, hogy a nehézségek ellenére tovább fejlődnek az EU és Ukrajna közti kapcsolatok.
Az ülésen Borboly Csaba után felszólalt Oleksiy Goncharenko, az ukrajnai Odessza Regionális Tanácsának alelnöke, aki üdvözölte a megyeelnök szavait, és elmondta, hogy Ukrajnában egyre erősebbé válik a civil társadalom, ami jót jelent egész Kelet-Európa számára.
Az Európa Tanács párizsi épületében tartott találkozó napirendjén szerepelt többek között az európai többszintű kormányzás és decentralizáció, a szomszédságpolitika, a határon átívelő együttműködések, valamint a Keleti Partnerség program is.
Borboly Csaba Régiók Bizottságában kifejtett tevékenységéről további információ található a http://www.borbolycsaba.ro/tevekenyseg/regiok-bizottsaga/ honlapon.


Csíkszereda, 2013. december 9.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774