Uniós finanszírozással és összefogással Székelyföld fejlesztéséért

(0 Szavazat)43 megjelenítés

Közel 1200 euró egy főre eső uniós pénzt hívott le Hargita megye az elmúlt finanszírozási időszakban csaknem kétezer nyertes pályázattal. A térség jól áll az életminőség javítását célzó pályázatok, az út- és épületfelújítás, a vízhálózat kiépítése, valamint a szociális és kulturális projektek terén. Minderről film készült, az európai uniós pályázatokról megvalósult Hargita megyei eredményekről az alábbi linken tekinthető meg a Hargita Stúdió összeállítása: http://hargitatv.ro/2014/eu-s-palyazatok-hargita-megyeben/.

A lehívott pénzeknek köszönhetően a hegyimentés ma a térségben európai szintű, versenyképes szolgáltatás, amely nagyban hozzájárul a turizmus fejlesztéséhez. Az orvosi szolgáltatás minőségét nagymértékben javította az egyik legjelentősebb megyei szintű egészségügyi beruházás, vissza nem térítendő támogatással járóbeteg-szakrendelőket újítottak fel és értékes műszereket vásároltak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban.
Közös erővel, uniós segítséggel sokat lehet tenni Székelyföld fejlesztéséért. A csíki régióban 128 026 méter községi, erdei és mezei utat javítottak fel az elmúlt időszakban, ezek tekintetében országosan az első helyen áll a megye. Csíkszeredában a terek szépültek meg, iskolákat újítottak fel uniós alapokból, amelyeket helyi vállalkozók kiviteleztek. A Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos és Csíkszentmihály község részvételével alakult Bogát Önkormányzati Fejlesztési Társulás több millió eurót nyert a községek fejlesztésére a 2007–2013-as időszakban: megépült a Siculicidium útja tanösvény, egy menedékház, megvalósult több mint 80 kilométer ivóvíz- és csatornahálózat és egy tisztítóállomás, épült 8 kilométer aszfaltút, ifjúsági és természetvédelmi központ, illetve egy napközi otthon.
– Fontosnak tartjuk, hogy olyan fejlesztések valósuljanak meg, amelyeket nem a helyi adóbevételekből kell elvégezni, ehhez pedig a legfontosabb forrást, amely időszakosan rendelkezésünkre áll, az uniós pénzek jelentik. Az Európai Unióban azért is ott kell lennünk, hogy el tudjuk mondani, mire van szükségünk – fogalmazta meg Borboly Csaba megyeelnök.

Csíkszereda, 2014. május 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774