Újabb programsorozatot indít Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata

(0 Szavazat)35 megjelenítés

Gyerekeknek szóló hegyi kerékpártúrát szervez kedden, szeptember 9-én Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata a Vargyas-szorosba. Székelyudvarhelyről indulva a Szarka-kő–Gyepes–Homoródalmás útvonalon a Vargyas-szorosig tekernek.

Ezt követően a Vargyas-szorosban többnapos rendezvénysorozatot tartanak, amelyen az önkéntestoborzó mellett hegyimentéssel kapcsolatos programokat is szerveznek. Sziklamászásra iskolafalat alakítanak ki, ahol a sziklamászás technikájával, szépségeivel lehet ismerkedni egész nap. Bemutatják a hegyimentő-technikákat is, a balesetszimulációs játékok során elsősegélyben részesítenek egy résztvevőt, majd speciális hegyimentő hordágyon elszállítják.

A barlangismeretek elsajátításának helyszíne az Orbán Balázs-barlang lesz, ahová vezető kalauzolja az érdeklődőket. Emellett lesz erdei környezetben való tájékozódás, megtanulhatják a helymeghatározó készülék (GPS) használatát, illetve túrán vehetnek részt a Mál-tetőn.

Hargita Megye Tanácsának támogatásával barlangásztábort tartanak szeptember 18–21. között a Gyilkostó Adventures Egyesülettel közösen.

Programjuk folytatásaként gyerekotthonban nevelkedő, valamint a Hargita megyei iskolákban tanuló gyerekeknek szeptember–október folyamán több túrát, tájékozódási versenyt, kirándulást szerveznek a Kis-Cohárdra, a Madarasi-Hargitára, Hargitafürdőre, valamint a Vargyas-szorosba.

Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata minden érdeklődőt szeretettel vár őszi programjaira.

 

Csíkszereda, 2014. szeptember 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774