Újabb lépés az on-line ügyintézés felé

(0 Szavazat)48 megjelenítés

Elkezdődött a lebonyolítása annak a három Hargita megyei pályázatnak, amely on-line közszolgáltatási hálózat létrehozásáról szól. Az e-kormányzási projekt egyikének a partnerei tartottak megbeszélést a csíkszeredai megyeházán május 8-án, pénteken. A vezető partner Hargita Megye Tanácsán kívül ebben a projektben részt vesz Székelyudvarhely, Székelykeresztúr, Szentegyháza, Karcfalva, Gyergyócsomafalva, Gyergyóditró, Csíkszépvíz, Gyergyószárhegy, Kászonaltíz, Parajd, Csíkszentkirály, Csíkszentdomokos, Tölgyes, Vasláb és Zetelaka.

A megbeszélésen jelen lévő Borboly Csaba megyeelnök a gyakori kapcsolattartást és konzultációt kérte a résztvevőktől, hogy a pályázat a lakosság és az önkormányzatok hasznára váljon. Fontosnak nevezte, hogy a kiépített hálózatok egymáshoz és az országos rendszerhez kapcsolódjanak. Becze István megyei tanácsos azt hangsúlyozta, hogy az önkormányzatoknak kis önrésszel kell hozzájárulniuk a projekthez, amelyet jó szakemberek bonyolítanak le. Mint fogalmazott, a projekt az emberek mindennapjait és az önkormányzatok munkáját is megkönnyítheti.
Jelen voltak a lebonyolító cég képviselői is, részükről Fazakas Zsuzsanna mutatta be a projekt részleteit, illetve gyakorlatba ültetésének menetét. A partnerek végül abban egyeztek meg, hogy kéthetente találkoznak, és addig mindegyik önkormányzat kijelöl egy kapcsolattartó személyt.
Mint arról beszámoltunk, egyenként másfél millió euró a pályázatok értéke, és általuk 12 on-line közszolgáltatás áll majd az állampolgárok rendelkezésére, így lehetővé válik az internetes ügyintézés többek között építkezési engedélyek kérelmezése, illetékek befizetése, pályázatok benyújtása esetében, és a számítógépes program az önkormányzatok mezőgazdasági nyilvántartásának kezelését is megkönnyítené. Az európai uniós finanszírozású, az Ágazati Operatív Program keretében támogatott projekt általános célkitűzése a közszolgáltatások elektronikus rendszerének létrehozása, a közintézmények hatékonyságának növelése, valamint az adminisztrációs döntési és ügyintézési folyamatok gyorsítása. 2015 közepéig gyakorlatba kell ültetni a pályázatot, ami elsősorban az eszközbeszerzést és a számítógépes hálózat kiépítését jelenti.


Csíkszereda, 2014. május 8.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774