Újabb lehetőség Keresztúron a székely termékek értékesítésére

(0 Szavazat)57 megjelenítés

Agrár-élelmiszeri piacot avattak Székelykeresztúron május 10-én, szombaton délelőtt. A munkálatok 2013 tavaszán kezdődtek, amit először csak saját forrásból fedeztek, majd az Országos Településfejlesztési Programból (PNDL), Hargita Megye Tanácsa által odairányítva, 165 ezer lej támogatást kaptak, ami a költségek egyharmadát jelenti. Hargita Megye Tanácsa emellett 372 ezer lejjel támogatta a piac létesítését.

Az ünnepi eseményen részt vett Rafai Emil polgármester, Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes, az RMDSZ elnöke, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Verestóy Attila szenátor, valamint Moldován József parlamenti képviselő is. A beszédet mondó politikusok egyetértettek abban, hogy ez a létesítmény megállná a helyét bárhol Európában, és sokaknak megélhetést jelent majd. Rafai Emil polgármester azt mondta, igazán értelme csak akkor van egy kisvárosi piacnak, ha ott a helyi és környékbeli termelők értékesíteni tudják megtermelt javaikat. Borboly Csaba megyeelnök azt hangsúlyozta, hogy fontos a kormányzati szerepvállalás Keresztúr szempontjából is, hogy a város fejlődhessen, amire szükség van nemcsak a településen, hanem egész Erdélyben, mert egy gazdasági fellendülés munkalehetőséget, megmaradást jelent a fiatalok számára.
– A jó minőségű helyi termékeknek piacot kell teremteni, ezért készült el, összefogásunknak köszönhetően, ez a piac. Mindez azonban nem elég, még több beruházásra van szükség Keresztúron és térségében, mivel sok éven keresztül a megyének ez a része nem kapta meg azokat a juttatásokat, amikre szüksége lett volna a fejlődéshez. A kormányzati szerepvállalás ezen a téren is számít, akárcsak az európai parlamenti jelenlét, ezért fontos a minél nagyobb arányú részvétel a május 25-i választáson. Egy térség megmutathatja erejét a leadott szavazatok mennyiségével is, és ez hozzásegítheti további támogatások megszerzéséhez – jelentette ki Borboly Csaba.
Az ünnepség végén a létesítményt Antal Zoltán református és Szombatfalvi József unitárius lelkész áldotta meg, illetve Kovács Zoltán római katolikus plébános szentelte meg.

Székelykeresztúr, 2014. május 10.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774