Újabb kormányzati összegek a Hargita megyei árvízkárok helyreállítására

(0 Szavazat)49 megjelenítés

Románia Kormánya, az RMDSZ közreműködése révén, Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal kezdeményezésére, a 2014. október 31-i ülésén a sürgősségi esetekre elkülönített alapból 2,8 millió lejt irányozott elő Hargita megyei települések számára községi utak, utcák, illetve erdei utak felújítására. 

Hargita megye korábban már részesült támogatásban a kormány tartalékalapjából az árvízkárok enyhítésére mintegy 7,2 millió lej értékben, akkor a megye utak javítását támogatták, illetve Madéfalva, Csíkkozmás, Oklánd, Homoródalmás, Gyimesközéplok, Gyergyótölgyes, Kápolnásfalu, Csíkszereda, Oroszhegy, Farkaslaka és Siménfalva részesült támogatásban. A legújabb, október 31-i kormányhatározat alapján a kedvezményezett községek Oroszhegy, Felsőboldogfalva, Gyimesközéplok, Kászonaltíz, Gyergyóremete, Csíkszentimre, Csíkszentkirály, Gyergyóújfalu és Vasláb.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki az újabb támogatás kapcsán, amelynek köszönhetően javíthatják a községi utak, utcák és erdei utak állapotát, ezáltal is hozzájárulva a lakosság életszínvonalának emeléséhez. – Amíg nem voltunk kormányon, annak ellenére, hogy az egyenlő elbánásmód elve alapján kellett volna, nem kaptunk forrásokat a kormány tartalékalapjából. Ezért nagyon fontos, hogy jelen vagyunk a koalíciós tanácsban, ahol a kormányzati döntések előkészítése történik, így amennyiben károk történnek, azok helyrehozatalában, megoldásában kormányzati forrásokat tudunk biztosítani, nem kell kizárólag saját erőnkre hagyatkoznunk. Természetesen, ha már júliusban sikerült volna érdemben továbbítani az igényeket, akkor ezek az összegek hamarabb is megérkezhetett volna, de ez tanulság kell legyen a megyénkben, hogy gyorsan és hatékonyan kell lépnie minden illetékes intézménynek, hiszen a megyei tanács egymagában a törvény szerint nem illetékes minden feladat ellátására. Éppen ezért fontos, hogy a többi megyei szerv és intézmény is időben kell lépjen, hiszen az első kormányhatározatból kimaradt településekről van szó, amelyeket az RMDSZ-es politikusoknak sikerült a mostani, utólagos kormányhatározatba betenni, így ezeken a településeken is rendbe lehet tenni az árvízkárokat. Csak közös munkával alakíthatjuk versenyképes régióvá megyénket, sikereink elsősorban a hatékony együttműködésnek és kölcsönös segítségnek köszönhetők – emelte ki Borboly.


Csíkszereda, 2014. november 13.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774