Új tető kerül az újtusnádi kultúrotthonra

A felújítás része Hargita Megye Tanácsa kalákaprogramjának 

(0 Szavazat)52 megjelenítés

A napokban újul meg az újtusnádi kultúrotthon tetőzete, a javításokat Hargita Megye Tanácsa kalákaprogramja keretében végzik. Az épületen a községbeliek dolgoznak a helyi önkormányzat szervezésében, a helyszínre látogatott február 24-én, kedden Borboly Csaba megyeelnök is.

– Fontosnak tartjuk a kalákaprogramunkat, és örülünk, hogy a helyi vezetőség is látja ennek a hasznát, és él a felkínált lehetőséggel. Az országban egyedülálló kezdeményezésünknek köszönhetően költséghatékonyan újulnak meg a közösségek életében fontos épületek, illetve közösségépítő hatása is van, hiszen a munkák elvégzésére összegyűlnek a helyiek, és alkalom adódik ügyes-bajos dolgaik megbeszélésére. Meggyőződésem, hogy a közös munka gyümölcsét jobban is tisztelik az emberek, jobban magukénak érzik azt – nyilatkozta Borboly Csaba, majd hozzátette: a most feljavítandó épület is fontos helyszín az újtusnádiak életében, hiszen számos, a közösség életét meghatározó eseménynek ad otthont. Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbá elmondta, folytatják az eddig sikeresen működő kezdeményezést, az általa vezetett intézmény az idén is különített el pénzt a kalákaprogramra.
Rafain Endre polgármester beszámolója szerint ez a második kaláka a községben, első alkalommal a szintén újtusnádi Imets Fülöp Jakó Általános Iskola tetőszerkezete újult meg. A községvezető köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, hiszen mint mondta, saját erőből nem tudták volna ezeket a munkálatokat megvalósítani. A mostani akció során a kultúrotthon teteje újul meg, erre még tavaly kaptak finanszírozást a megyei tanácstól, amelyből a szükséges anyagokat vásárolták meg. A polgármester elmondása szerint más hiányosságokkal is jelentkeztek a programra, az anyagbeszerzés már megtörtént, és amint az idő engedi, kijavítják az Olt-hidat, megújul a verebesi kultúrotthon, illetve faluházat építenek annak udvarán.
A megyeelnök megtekintette a kultúrotthon teljes épületét, amelyen a későbbiekben további javításokat végeznek, de ennek legfontosabb lépése a tetőjavítás volt, hangsúlyozta a polgármester.
A kalákaprogramról további információ található az alábbi linken: http://kalaka.hargitamegye.ro/

 

Csíkszereda, 2015. február 24.
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774