Új gyakorlóruhák a csomafalvi önkéntes tűzoltóknak

Tankkönyv készülhet a polgári védelemről az általános- és középiskolásoknak 

(0 Szavazat)122 megjelenítés

A gyergyócsomafalvi  Lánglovagok Önkéntes Tűzoltók Egyesülete sikeresen pályázott Hargita Megye Tanácsa által kiírt pályázaton, amelyből huszonöt rend gyakorlóruhát vásároltak az önkéntes tűzoltók számára.  A gyakorlóruhákat  január 11-én adták át használatba a művelődési otthon előterében, ahol jelen volt Borboly Csaba megyei tanácselnök, Petres Sándor alelnök, Bege Károly megyei tanácsos, Márton László Szilárd polgármester, Jánosi Borsos Attila alpolgármester, a helyi közbirtokosságok vezetői, és a csomafalvi önkéntes tűzoltók is. 

Márton László Szilárd polgármester köszöntötte a vendégeket, és megköszönte az önkéntes tűzoltók áldozatos munkáját, elmondta, a gyakorlóruhák egyfajta ajándékok a község minden lakosa számára.
Borboly Csaba kifejtette, hogy az érdem a csomafalvi csapaté, hiszen a szervezet igényléseiből született az ötlet, hogy megyei szinten támogassák a tűzoltó egyesületeket. – A csapatot dicséri, hogy önkéntes tevékenységükkel, az életüket kockáztatva vigyáznak Gyergyócsomafalva értékeire. Örvendetes, hogy a közbirtokosságok, a tűzoltó egyesület és a polgármesteri hivatal ilyen jól együttműködnek – tette hozzá az elnök. Borboly Csaba megköszönte Csata Béla önkéntes tűzoltónak a 20 tagú gyerekcsapat működtetését, akiknek minden szombaton tartanak edzést és felkészítőt. – Úgy gondolom, kiemelkedően fontos, hogy megtanuljunk időben egymásra figyelni és baj esetén közbelépni. Az e téren megszerezhető tudás már gyerekkorban, a felnőtté válás folyamatában segíthet, és később sok baj és baleset megelőzésében fontos lehet. Ugyanakkor, mivel a nem természeti katasztrófák jelentős része emberi mulasztás következménye, hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre, amelyhez tudásra, begyakorolt helyzetekre van szükség. Éppen ezért úgy gondolom, hogy nagyon hasznos lenne egy útmutató készítése, amit lehetne használni akár opcionális vagy köri tevékenységekre az iskolában. Ezért felkértem a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szövetségét, hogy ebben legyenek partnerek – emelte ki Borboly Csaba.
Ugyanakkor az elnök kifejtette, hogy növelni szeretnék az önkéntes tűzoltók számára pályázati úton rendelkezésre álló keretösszeget, hisz egyre inkább látszik, hogy rengeteg értéket, vagyontárgyat és esetenként emberi életet is sikeres közbelépésnek köszönhetően meg lehet menteni. – Gondolkodunk további együttműködési formákban is, úgy, mint a szakemberképzés, és más területek, amelyek segíthetik az életüket is kockáztató önkénteseket. – tette hozzá Borboly Csaba.
Petres Sándor a Szilveszter napján történt tűzeset kapcsán is méltatta az önkénteseket, illetve kihangsúlyozta, hogy a megyei tanács, a közbirtokosságok és a helyi tanács csak támogatja a tevékenységet, de a legfontosabb az önkéntes tűzoltók hozzáértése, szolgálatkészsége.
Az esemény záróakkordjaként Köllő Pongrác, az önkéntes tűzoltók egyesületének elnöke röviden bemutatta a csomafalvi önkéntes tűzoltók tevékenységét, amely az 1880-as évekre nyúlik vissza. Elmondta, amellett, hogy a tűzoltók katasztrófahelyzetek elhárításában tevékenykednek, az egyesület célja a fiatalok összefogása is.
Benedek Imre, a helyi közbirtokosság elnöke 25 pár védőbakancsot ajánlott fel a csapat számára.


Gyergyócsomafalva, 2014. január 11.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, április»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774