Új felszerelések a Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének

(0 Szavazat)92 megjelenítés

A Hargita Megyei Önkéntes Tűzoltók Szakmai Egyesületének székelyudvarhelyi székhelyén adták át október 28-án, kedden délben a Hargita Megye Tanácsa pályázati kiírásán elnyert támogatásból megvásárolt tűzoltó felszereléseket. A helyi sajtó részvételével megtartott esemény felvezetéseként Albert Csaba egyesületi elnök ismertette a szervezet célkitűzéseit és tevékenységi körét. 

Örvendetesnek nevezte, hogy több mint három éve intézményesült kapcsolatuk Hargita Megye Tanácsával, és számos megvalósított projekt sikere övezi az együttműködést. A jelen pályázatból teljesen korszerű felszereléseket vásároltak meg, melyekkel sikerül lecserélni a meggyengült védőruhákat. A teljes felszerelések elemei: csizma, védőruha, sisak és lámpa.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke hangsúlyozta, hogy az általa képviselt intézmény nagyra értékeli az önkéntes tűzoltók munkáját.
– Mi annyiban tudjuk segíteni az önkéntes tűzoltók tevékenységét, hogy az a támogatásunkkal beszerzett eszközökkel biztonságosabbá válhat – fejtette ki a megyeelnök. – Különösen örvendek annak is, hogy a megyei tanács pályázati programja eredményeképpen jogi hátteret is szerveztek maguknak az önkéntes tűzoltóink, és ezáltal a helyi közösségeink egyik jogi személyiségű intézményévé válnak.
A sajtó érdeklődésére Albert Csaba, az egyesület elnöke elmondta, büszkék arra, hogy Hargita megye országos szinten első helyen áll az önkéntes tűzoltóságok szervezettsége és száma (64) tekintetében. Az egyesület elnöke ugyanakkor tájékoztatta Borboly Csabát, hogy előrehaladott állapotban van az önkéntes tűzoltóságok eszközállományának felleltározása.

 

Székelyudvarhely, 2014. október 28.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774