További pénzösszeg szükséges a parajdi wellnessközpont beindításához

(0 Szavazat)60 megjelenítés

A Hargita Megye Tanácsa idei költségvetéséről szóló közleményünkben írtunk a parajdi élményfürdő-gyógykezelő központ megnyitásához szükséges pénzösszeg megszavazásáról is. Ezúton pontosítunk: a komplexum beindításához valóban összesen 620 ezer lej szükséges, amint azt többször is hírül adtuk, ám ezúttal 250 ezer lejt utalt ki a megyei tanács, a fennmaradó részhez még további dokumentációt kell benyújtania a parajdi önkormányzatnak, amely alapján Hargita Megye Tanácsa egy későbbi ülésén dönthet. 

A szóban forgó 250 ezer lej egyébként a szintén a megyei tanács által még tavaly novemberben kiutalt, ám év végén Parajd által visszaadott összeg. Ennek oka, hogy a  helyi önkormányzatnak nem sikerült idejében elkészülnie a wellnessközponttal kapcsolatos tanulmánnyal, amely egy fa- és napenergia-alapú fűtésrendszer kialakításáról szól, így az említett összeget nem sikerült év végéig felhasználni erre a célra, és – a pénzügyi törvények értelmében – vissza kellett utalni, pontosított Bokor Sándor, Parajd polgármestere. Azt is elmondta, átiratban fordultak a megyei tanácshoz, hogy 2015 első negyedévében, a költségvetés tárgyalásakor ismét irányozzák elő ezt az összeget, mivel most már fel tudják használni. Hangsúlyozta, hogy az élményfürdő beindításához szükséges fennmaradó összeg kiutalása csakis a helyi önkormányzat által előkészített dokumentumok benyújtása és elbírálása után lehetséges.
Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a szándék továbbra is megvan az általa vezetett intézmény részéről a központ beindításának támogatására, ám meg kell felelni a szigorú jogi előírásoknak. Mindenképpen fontos az élményfürdő beindítása, hiszen az a megye turizmusának fellendítését eredményezi, ami stratégiai fontosságú kérdés, hangsúlyozta a megyeelnök.

 

Csíkszereda, 2015. február 12.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774