Több mint kétszáz Hargita megyei magyar nézheti a Progym-Steaua mérkőzéseket

Hargita Megye Tanácsa a Progym felkérésére egyeztetett a Steaua elnökségével 

(0 Szavazat)30 megjelenítés

Ma és holnap, március 8-án és 9-én Csíkkarcfalván zajlanak a Progym-Steaua jégkorong mérkőzései, a meccseket korábban a házigazda Steaua zárt ajtók mögé kívánta helyezni. Az elmúlt napok egyeztetéseinek köszönhetően a korábbi 75-höz képest 215 magyar néző követheti a meccseket, a teljes létszám pedig a kezdeti 150-ről 300-ra emelkedett. 

Előzetesen a Hargita megyeiek összesen 150 meghívót kaptak a meccsekre, amelynek fele a katonákat és a Steaua Hargita megyei rokonait és barátait illette meg. A gyergyói Progym elégedetlensége miatt felkereste Hargita Megye Tanácsát és az intézmény segítségét kérte. A megyei tanácsa mivel sajnálatosnak találta a kialakult helyzetet, igyekezett a felkérésnek eleget tenni, és a megoldáskeresésben segíteni. Hargita Megye Tanácsa levelet intézett Mircea Dușa védelmi miniszterhez, mivel a minisztérium fennhatósága alá tartozik a Steaua Rangers-Sport Klub, Szabó Gabriela ifjúsági és sportminiszterhez, valamint a Steaua Rangers-Sport Klub elnökségéhez. Ebben az kérték, hogy legyen nyílt a meccs, vagy biztosítsanak több meghívót a Hargita megyeieknek.
Az elmúlt napokban számos megbeszélést tartottak, Borboly Csaba megyeelnök személyesen is egyeztetett Mircea Dușa miniszterrel, amikor hangsúlyozta, meg kell keresni a megfelelő megoldást, hiszen a sport fair play kell legyen, és a sportolók nem játszhatnak üres lelátók mellett. Figyelembe véve, hogy március 8-a a nők nemzetközi napja, a megyeelnök azt is kérte, hogy a sportolók feleségei is részt vehessenek a játékon, illetve a gyerekek, az U12-es korosztály.
A tárgyalások következményeként összességében a 75 Hargita megyei magyar meghívott helyett 215-ön nézhetik a mérkőzést, a Steaua pedig 85 meghívót kapott a betervezett 75 helyett. Ez mindkét meccsre érvényes! A mérkőzéseken a megyei tanács képviseletében Barti Tihamér alelnök vesz részt. 
– Hargita Megye Tanácsa mindent megtett annak érdekében, hogy minél több Hargita megyei nézhesse az elődöntőben maradt egyetlen székelyföldi csapatot. Felvállaltuk a közbenjárást, hiszen fontosnak tartjuk mindkét pálya és a Progym ügyét segíteni, hiszen térségünkben a hokinak hagyománya van, nem csupán egy sportág, hanem közösségi ügy – nyilatkozta Borboly Csaba.
A megyei tanács a Progymra és a karcfalvi pálya menedzsmentjére bízza a meghívók elosztását, hiszen fontosnak tartják, hogy a csapat támogatói, szurkolói előnybe részesüljenek – hangsúlyozta Barti Tihamér, a megyei tanács alelnöke.
Kopacz Zoltán, a Progym elnöke örömét fejezte ki, hogy Hargita Megye Tanácsának közbenjárására sikerült több meghívót kiharcolni, és köszönetét fejezte ki az intézménynek. Reméli, hogy ebből az esetből tanult mindenki, és többé nem kerül sor zárt ajtók mögötti játékra, hiszen a sportot a nézőknek, a szurkolóknak is játszák – fogalmazta meg.
Sajnálatos, hogy kialakult egy ilyen kellemetlen helyzet, de a legfontosabb, hogy végül több szurkoló követheti a mérkőzéseket, mondta Nagy Attila, a karcfalvi jégpálya igazgatója, aki szintén megköszönte a megyei tanács segítségét. Hozzátette: a felcsíkiak érdekeit képviselik, ezért elfogadhatatlannak tartották, hogy a térség szurkolói nem vehetnek részt olyan pályán zajló meccseken, amelyet helyi szervezetek tartanak fenn. 

 

Csíkszereda, 2015. március 8. 
 

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774