Tizennégy nyertes pályázat a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulásnál

(0 Szavazat)53 megjelenítés

2013. július 10-i leadási határidővel a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás – amelynek Hargita Megye Tanácsa is alapító tagja – pályázatot hirdetett meg olyan Hargita megyei civilszervezeteknek, egyesületeknek, alapítványoknak, amelyek alapító okiratában szerepel a környezet- és természetvédelmi és/vagy turisztikai tevékenység.

A támogatott tevékenységek közé tartozik a hatóság által hitelesített turistaösvények festése, kiépítése, már meglévő utak hitelesíttetése, rendezési, karbantartási, tisztítási akciók szervezése (folyók, patakok, tavak, természetvédelmi területek), egyesületek reklámanyagainak elkészítése, valamint környezetvédelmi rendezvények szervezése.
A kiírásra tizenkilenc pályázat érkezett a megye mindhárom térségéből. A pályázati anyagokat a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás munkatársai és az elbírálóbizottság tagjai alaposan áttanulmányozták, és döntöttek az 50 000 lejes keretösszeg megoszlásáról. Ezekkel a támogatásokkal a társulás hozzájárul a megyei tanács biztonságos turizmust célzó programjainak a megvalósításához. Borboly Csaba megyeelnök szerint természeti értékeink megismerését és megőrzését szolgálják a szóban forgó pályázatok, és ezzel fellendíthetik a bakancsos turizmust.
– Ha minél biztonságosabb és civilizáltabb körülményeket teremtünk turistaútvonalainkon, növekedhet a Székelyföldre látogatók száma, ugyanakkor ezáltal a helyiek kirándulókedvét is növelhetjük. Fontos, hogy minél többen már gyerekkorban megismerjék szülőföldjük tájait, hiszen így erősebb lesz az otthonhoz való kötődés, és azok, akiknél ez kialakul, az elvándorlást is kevésbé fontolgatják majd – nyilatkozta az elöljáró.

A nyertes pályázatok:
Harmont Egyesület: Turistaútvonal felújítása (Libán-hágó – Madarasi Hargita – Hargitafürdő). Jóváhagyott összeg: 4000 lej.
Harmont Egyesület: Turistaútvonal felújítása (4 túravonal a madarasi hargitai menedékház környékén). Jóváhagyott összeg: 3000 lej.
Dancurás Hegyimentő Egyesület: Turistaútvonal felújítása (Nyerges-puszta – Hágótő – Cengellér és Gyergyószentmiklós – Borzóka-csúcs – Gyergyószentmiklós). Jóváhagyott összeg: 4200 lej.
Dancurás Hegyimentő Egyesület: Turistaútvonal felújítása (Marosfő – Fekete-Rez – Sipos-tető – Meggyes-tető és Szárhegy – Pricske-tető – Both vára). Jóváhagyott összeg: 2800 lej.
Zöld Székelyföld Egyesület: Környezetvédelmi lakossági tanácsadás. Jóváhagyott összeg: 4000 lej.
AMŐBA Öko Központ: Az Egyes-kő – Vigyázó-kő – turistaösvény fejlesztése az ösvény melletti forrás felújítása és útmutató táblák kihelyezése által. Jóváhagyott összeg: 2400 lej.
Csíkszéki Erdélyi Kárpát-Egyesület: Két forrás felújítása a Csíki-havasokban. Jóváhagyott összeg: 3000 lej.
Sóvidék-Hegyalja Turisztikai Egyesület: Konferenciaszervezés Turisztikaidesztináció-menedzsment témában. Jóváhagyott összeg: 3000 lej.
Székelykeresztúri Kistérség Szövetség: Védd a természetet, vigyázz a tisztaságra! A Rugonfalvi Halastó növényzetének gondozása, halállományának feltérképezése. Jóváhagyott összeg: 5000 lej.
Székelykeresztúri Kistérség Szövetség: Takarítás, szemétgyűjtés a rugonfalvi halastó környezetében, horgásztábor szervezése gyerekeknek. Jóváhagyott összeg: 4500 lej.
Szépvízért Egyesület: A csíkszentmiklósi Egerkert Feredő felújítása. Jóváhagyott összeg: 4000 lej.
Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata: Turisztikai útvonalak felújítása a Hargita-hegység déli részén. Jóváhagyott összeg: 5000 lej.
Hargita Megye Tanácsának Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata: Egyes-kő fesztivál 2013. Jóváhagyott összeg: 2600 lej.
Madéfalvi Ifjúsági Kezdeményezés: A történelmi turizmus népszerűsítése Madéfalván. Jóváhagyott összeg: 2500 lej.

A Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás tevékenységéről bővebb információ található a http://adiharghita.ro/hu/h/36/megvalosult webcímen, a pályázati kiírásokról pedig részletesen itt olvashat: http://adiharghita.ro/hu/h/29/palyazatok

Csíkszereda, 2013. szeptember 9.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, július»
hkscpsv
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774