Tizenkét országból kíváncsiak a Székely termék mozgalomra

(0 Szavazat)41 megjelenítés

Szakmai találkozón vesznek részt az olaszországi Genovában a CCIC – Összetett kihívások, innovatív városok című nemzetközi projekt partnerei szeptember 18-án. A rendezvényen a romániai partnert, Hargita Megye Tanácsát Borboly Csaba elnök és Kovács Emőke, az intézmény munkatársa képviseli. A Hargita megyeiek bemutatják a Székely termék mozgalmat, amelyre Európa 12 országának szakemberei kíváncsiak.

A projektben 13 partner vesz részt tíz országból, Románia mellett Bulgáriából, Nagy-Britanniából, Olaszországból, Svédországból, Finnországból, Hollandiából, Spanyolországból, Észtországból és Lengyelországból. A program célja a regionális politikák javítása, az innováció erősítése a közszférában és az együttműködés növelése a helyi és regionális hatóságokkal, állami szervekkel és más érdekelt felekkel a partnerrégiókban.
Az olaszországi találkozón a projekt összefoglalója mellett a partnerek a különböző régiók jelentéseit, a közszféra innovációjára irányuló tanulmányokat ismerhetnek meg. A romániai és székelyföldi jó példák gyűjtése is folyamatos, ez alkalommal Hargita megye képviselői jó gyakorlatként a Székely termék mozgalmat mutatják be. Hargita Megye Tanácsának ezen kezdeményezése és mára már az egész Székelyföldre kiterjedő megvalósítása a közintézményi – szerepvállalás követendő példája, mellyel a helyi kisvállalkozások termékeinek piacra jutását segíti.
– A külföldi partnerek nagy érdeklődése övezi a megvalósítást, Európa 12 országának szakemberei kíváncsiak a Székely termék mozgalomra – számolt be Borboly Csaba. Hargita Megye Tanácsa korábban is figyelmet fordított a közösség igényére döntéseinek meghozatalában. A projekt jó lehetőséget kínál a korszerű véleménynyilvánítási és konzultációs eszközök megismerésére és alkalmazására, tette hozzá az elöljáró.
– Autonómiatörekvéseinknek is fontos alapja a hatékony helyi közigazgatás. Hargita Megye Tanácsa más európai uniós projektek bevonásával is azt célozza, hogy erősítse a helyi közigazgatás hatékonyságát, fontosnak tartjuk többek között az ügyintézés, a véleménynyilvánítás megkönnyítését az elzártabb településeken élők számára is. Reméljük, törekvéseink pozitív hatását hamarosan a lakosság is érezni fogja – fogalmazott Borboly Csaba.
Hargita Megye Tanácsának csatlakozását a nemzetközi projekthez az idei első ülésén fogadta el az önkormányzati testület. A mostanihoz hasonló szakmai üléseket korábban Nagy-Britanniában, Svédországban és Finnországban is tartottak.

Csíkszereda, 2013. szeptember 18.

Álláshirdetések
Tematikus oldalak

Eseménynaptár
«2024, május»
hkscpsv
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Projektek

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

VADKÁROK HARGITA MEGYÉBEN

Sürgősségi számok

Egységes segélyhívó szám:

112

 

Hargita Megye Tanácsának készenléti szolgálata a megyei utak hótalanítására:

0266 207 774